- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Káva se vyrábí ze semen peckovice, v článku zmiňované potraviny z dužniny peckovice, nikoliv z kávy. A kdepak se vzal v článku ten "lusk"?
"Melta" je moja odpoveď na tieto módne trendy. Varila mi ju babička, s medom a mliekom, a tak si ju varím aj ja.
"V České republice ji dva mladí podnikatelé využívají k výrobě zdravých tyčinek s povzbuzujícími účinky."
Vezmi odpad, prohlaš to za super, čuper, IN, BIO, zdravé a máš odbytiště.
On to není odpad, jen se ta část té rostliny, tedy dužina, dosud nevyužívala.
Fuj, podle nadpisu jsem myslel, že někdo připravuje čaj i sirup z lógru...
Taky mě to v první chvíli napadlo. Ale ten se mimochodem taky využívá, babička jej schraňovala a hnojila jím kytky, navíc to prý nějak pomáhá i proti mšicím či cosi podobného.
Tiež výborne chutia tie plody, keď sme nemali v Guatemalu vodu a šli sme pri kávovnikovej plantáži tak sme ich jedli na osvieženie :)