Diskuze

Na trhu roste zájem o odpad z kávy. Firmy z něj připravují čaj i sirup

Cascara, tedy slupka a dužina třešní z kávovníku, se stává cennou komoditou. Dokonce hodnotnější než samotná kávová zrna, z nichž se připravuje oblíbený povzbuzující nápoj. Donedávna byla přitom surovina považovaná pouze za odpad, vhodný maximálně k levné výrobě hnojiva.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Káva se vyrábí ze semen peckovice, v článku zmiňované potraviny z dužniny peckovice, nikoliv z kávy. A kdepak se vzal v článku ten "lusk"?

0 0
možnosti

"Melta" je moja odpoveď na tieto módne trendy. Varila mi ju babička, s medom a mliekom, a tak si ju varím aj ja.

0 0
možnosti

J38a75n 15C82e11p84e79k

23. 5. 2018 13:59

"V České republice ji dva mladí podnikatelé využívají k výrobě zdravých tyčinek s povzbuzujícími účinky."

Vezmi odpad, prohlaš to za super, čuper, IN, BIO, zdravé a máš odbytiště. ;-D

0 3
možnosti

On to není odpad, jen se ta část té rostliny, tedy dužina, dosud nevyužívala.

1 0
možnosti

Fuj, podle nadpisu jsem myslel, že někdo připravuje čaj i sirup z lógru...

2 0
možnosti

Taky mě to v první chvíli napadlo. Ale ten se mimochodem taky využívá, babička jej schraňovala a hnojila jím kytky, navíc to prý nějak pomáhá i proti mšicím či cosi podobného.

2 0
možnosti

Tiež výborne chutia tie plody, keď sme nemali v Guatemalu vodu a šli sme pri kávovnikovej plantáži tak sme ich jedli na osvieženie :)

0 0
možnosti