Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Druhý Titanic. Největší výletní loď světa Ikona moří čelí posměškům

Představení největší výletní lodi světa Icon of the Seas (Ikona moří) se dočkalo spíše smíšených reakcí. Někteří označili gigantické zářivými barvami hýřící plavidlo společnosti Royal Caribbean International (RCI) za monstrózní a připomenuli ztroskotání Titaniku. Novou výletní loď postavenou ve Finsku čeká první oficiální plavba v lednu příštího roku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AL

Které že destinace už zakázaly podobným lodičkám vjezd do svých přístavů?

0 0
možnosti
MM

moc ne. Benatky co vim a dalsi uvazuji.

Mel by sis ale DOPLNIT informace, ze tenhle kolos je urcen v dohledne dobe predevsim na AMERICKY trh 7 dennich zajezdu.

To znamena kratke zajezdy z pristavu Floridy do Vychodniho nebo Zapadniho Karibiku, z Texasu do Mexickeho zalivu a pristavu Stredni Ameriky, z LA jiznim smerem do mexickych tichomorskych pristavu a ze SanFrancisca nebo z kanadskeho Vancouveru na Aljasku.

Prave Americane (ne uplne vsichni cest-milovni Americane, pochopitelne) nejlepe toleruji tohle masove cestovani a vyhovuje jim program 7denni dovolene na kolosu vybavenem vsemi vychytavkami...se spoustou lidi kolem.

0 0
možnosti
DP

No, Titanik byl luxusní a vkusný.

0 0
možnosti
MU

Loď s 20 palubami bude mít více než 20 restaurací a 15 barů, sedm bazénů, devět vířivek a šest tobogánů, minigolf i horolezeckou stěnu. Pojme 5 610 hostů, o které se bude starat asi 2 350 členů posádky. RCI tvrdí, že plavidlo „s největším akvaparkem na moři“ zcela změní podobu výletních plaveb.

Samozrejme nikomu neupiram pravo s touhle lodi vyrazit. Ale nechapu, jaky ma smysl udelat obrovsky zabavni park a pak ho soupat po mori? (Teda krome vydelanych penez, samozrejme.)

1 0
možnosti
MM

"nechapu, jaky ma smysl udelat obrovsky zabavni park a pak ho soupat po mori?"

Na tohle mohu odpovedet, protoze timto tematem se zabyval clanek v zahranicnich mediich asi pred 2 mesici.

Castecne jsem to uz dole vysvetlil, kdyz jsem poukazal na 2 odlisne skupiny pasazeru lodnich zajezdu.

Jsou lide -a obzvlast rodiny s nactniky nebo mlade singly-kteri miluji dovolenou, kde je HNED pri "hotelu" cekaji vsechny tebou zminene atrakce a kterym NEVADI, delit se o to s davy dalsich zajemcu o zabavu.

Je jeste mnohem vic atrakci, jak jsem uz napsal: horolezecke steny, kina, tanecni parket, kluziste, obchodni stredisko, festivalove divadlo s originalni show z Broadwaje, fitka, kosmeticke salony atd atd. Oni obzvlast ocenuji, ze nemusi chodit z "hoteloveho pokoje" za zabavou nijak daleko, jen na urcenou cast prislusne paluby.

Na tyhle zajzdy jezdi lide, kteri miluji vyber desitek ruznych atrakci, volit kdykoliv podle nalady a soucasne se podivat do jinych kraju, treba exotickych, ANIZ BY MUSELI pokazde BALIT A ROZBALOVAT ZAVAZADLA a nastupovat do vlaku a letadel. JEJICH HOTEL a vsechny vychytavky JEDOU S NIMI.

Je jim to k dispozici po dlouhe hodiny kazdy den/vecer az do noci a krome nekolika specializovanych nadstandardnich restauraci a uctu u baru (kdo nema predplaceny balicek napoju) je vsechna ta zabava nestoji NIC EXTRA. ne jako na pouti!

NAVIC, aby se nenudili, je jejich pojizdny all-inclusive zabavni rezort preveze pres noc, nebo nekdy pres den a 2 noci, do jine destinace.

Mohou jit pro zmenu se pobavit na pevninu, okusit mistni jidlo nebo si udelat nejaky vylet do okoli, na snorchlovani, ochutnavky u vinaru nebo vyrobcu likeru, vyhlidky nebo i let helikopterou, pokud chteji. (za vylety se plati extra) Mohou ale klidne take zustat na lodi a nadale si uzivat bazenu a vychytavek kdyz je kolem mene pasazeru.

Nikdo neni do niceho nucen. Prilezitosti k zabave je tolik, ze mnozi za ten tyden ani nemohou okusit vetsinu atrakci a navic se cestou podivaji do ruznych mist.

1 0
možnosti
DU

no přiznávám že strávit tm dovoleno mne absolutně neláká. Nemám ráda narvané pláže a tohle obludárium bude zjevně hlava na hlavě. Jsem asociál, mně by tolik lidí lezlo na nervy.

2 0
možnosti
MM

s tim souhlasi hodne lidi. Uz jen sam pohled na ten matejsko-poutovy, preplacany barevny kolos je odpuzujici a kdyz si clovek predstavi, ze na te lodi bude pres 8 tisic lidi, vcetne posadky, pripomene mi to pixlu sardinek. Staci si polozit otazku: chtel bych stravit tyden v takovem prostredi?

Pritom lodni zajezdy mohou byt velmi prijemne, jak vime z osobnich zkusenosti.

Jenze clovek musi zvolit cestu podle typu zabavy, ktera ho pritahuje.

Je to poznani zajimavych koncin sveta, kultury, prirody a gastronomie kdyz vyuziva toho, ze se jeho hotel kazdou noc a nekdy i pres par dni premisti uplne jinam,

nebo jsou to predevsim radovanky prelidnenych rezortu, poutove atrakce pro rodinu, cirkus a show z Broadwaye?

0 0
možnosti
KP

koda jen, že tam není zoo a cirkus...

0 0
možnosti
MM

dovolim si opravit: cirkus uz na palube maji =podle jejich reklamy jsou to predstaveni typu variete - akrobati, zongleri, klauni. Jejich vecerni predstaveni bezi o ruznych vecerech na stridacku s honosnymi divadelnimi show transportovanymi primo z Broadwaye.

Takova cirkusova vystoupeni ale nabizi prakticky vsechny spolecnosti s megalodmi ve sve flotile. Royal Caribbean ma nejvetsi pocet megalodi. Na palubach maji dostatecne velky prostor na denni i vecerni zabavni programy, na jevisti i v divacke kapacite.

Dal jsem si praci vyhledat na jejich webove strance detaily zabavnich prostor a programu Royal Caribbean, lodi tridy Oasis, svetove nejvetsich. K dohledani

https://www.royalcaribbean.com/aus/en/cruise-ships/largest-ships-oasis-class

U bazenu, dost mista na "vodni show". Nebo krasobruslarskou show na lodnim kluzisti na palube 4, jehoz hlediste ma kapacitu 750-1000divaku!

Vecerni predstaveni se konaji v lodnim divadle, s nekolikapatrovym hledistem a kapacitou skoro 1400divaku, umistenem vzdy na nizsich palubach lodni pride. Tady zabiraji vyskovy prostor 3 palub (4-5-6)

Jeviste jsou tady natolik velka, ze RC inzeruje kompletni show z Broadwaye prenesene na jejich jeviste a s nimi kompletni broadwaysky personal a vypravu.

Podotykam, ze jsme s manzelkou zkuseni cestovatele lodnich zajezdu po ruznych morich /oceanech sveta, ale na tyhle megalodi bychom nikdy nevkrocili. Uz jen ten nesmirny pocet spolucestujicich a fronty na vsechno - i cesty na vylety v pristavech

Patrime totiz do kategorie lodnich cestovatelu typu2, jak jsem popsal dole - nase cesty vedou za poznavanim zajimavych mist na svete, historie, architektury a prirodnich kras a na znacne mensich lodich.

Na cirkusove, poutove a podobne atrakce nechodime na pevnine, tak proc bychom si tim meli kazit lodni cesty? Ale kazdemu podle jejich chute a kapsy.

0 0
možnosti
VP

Řekl bych, že jde o sesterskou loď té z Fhloston Paradise (Pátý element).

2 0
možnosti
ZM

Výletní blázinec.......

1 0
možnosti
MM

otazka zachrannych clunu:

zachranne cluny, jsou VZDY navesene na "Boat deck", to jen jedna paluba nad promenadni palubou, podel vetsiny delky lodi, na obou jejich stranach.

Vedle toho tam jsou naveseny take lehke cluny typu Zodiac a velke "sudy" obsahujici slozene samonafukovaci clony. Kazda lod MUSI mit kapacitu clunu a nekolik stovek mist vice, nez je max. kapacita vsech osob na lodi.

Zachranne cluny se behem plavby spousteji (ne vechny najednou" behem KAZDOTYDENNIHO zachranneho cviceni pro posadku lodi.

Vedle toho jsou zacg=chranne cluny normalne pouzivany pro dopravu pasazeru do pristavu tam, kde lod nemuze v pristavu zakotvit bud kvuli sve velikosti nebo kde je v programu navsteva ostrova, ktery ma jen pristav pro mensi mistni lodicky.

Pochopitelne, cim vetsi lod, tim casteji pouziva kyvadlovou prepravu pasazeru cluny na pevninu. V nekterych pristavech to jinak nez kyvadlovou prepravou nejde. (Santorini, Edinburgh atd.)

Kdo se chce podivat na fotografie, prosim googlujte

cruise ship lifeboats

1 0
možnosti
MM

kdo pise o cirkusu a lunaparku v souvislosti s megalodi Icon of the Seas, neni daleko od pravdy. Ale stejne jako lunaparky a cirkusy maji sve milovniky, take IotS a jeji sesterske lodi si najdou svoje, kteri zaplni jeji paluby.

Dnesni lodni zajezdy se deli na dve kategorie pro dve velmi odlisne kategorie turistu.

1)ti nahore zmineni. Voli zajezdy a lodi podle mnozstvi vychytavek na palube a cim vice, tim lepe. Tzv. "rezortni zabava" v plovoucim zabavnim rezortu. Demograficky nejcasteji rodiny s detmi a mladsi cestovatelske generace.

Lunapark a poutove atrakce behem plavby jsou vrcholem pozitku jejich dovolenych.

Zastavky v pristavech a poznavani novych mist je pro ne az druhorada zalezitost. Nektere lodni spolecnosti (Royal Caribbean a Disney) vlastni ostrovy v Karibiku, promenene v ostrovni zabavni strediska. Lod tam pristane na nejakych 10-12 hodin, tisice pasazeru se vylodi a jdou si uzit ostrovnich, plazovych a morskych radovanek spojenych s dalsimi poutovymi atrakcemi a grillovackami na pevnine.

Tyto zajezdy jsou nejcasteji tydenni, vyplouvaji velmi casto z americkych pristavu protoze Americani, jak znamo, maji problem brat si delsi dovolene najednou. Tydenni zajezdy na palube zabavniho mega rezortu jsou pro jejich masy nejatraktivnejsi. Icon of the Seas bude v nejblizsi budoucnosti prevazne urcena na 7 denni zajezdy z americkych pristavu.

2) opakem typu 1 jsou pasazeri davajici prednost poznavacim zajezdum. Chteji videtco nejvice zajimaveho na cestach a vybiraji podle zajimavosti destinaci. Vychytavky typu skluzavek, sten na lezeni, bruslarskych stadionu, kolotocu, nakupnich stredisek, bazeny plne rvoucich harantu atd pro ne namaji zadnou pritazlivost.

Davaji prednost mensim lodim, ktere mohou kotvit v mnohem mensich pristavech nepristupnych megalodim. Fyzicky se tam nevejdou a preprava 4-5 tisic pasazeru plus stovek clenu posadky (v den jejich volna) na clunech do pristavu a zpet na lod by trvala kazdym smerem nekolik hodin.

pokr.

0 0
možnosti
MM

pro tyto pasazery jsou nejatraktivnejsi mnohem mensi lodi. Zajezdy na nich jsou casto spojeny s naplni programu z oblasti kultury navstivenych oblasti, mistnich gastronomickych pozitku, historie, architektury, prirody, astronomie - vcetne palubni observatore atd.

Jedna z tech mensich, spolecnost Viking napr. propaguje sve sluzby jako zajezdy "pro premyslive pasazery touzici po poznavani sveta a k tomu ucelu zadne palubni kasino, vlezli fotografove, balove vecery, zadne deti (nebere na palubu nikoho pod 18let veku)". Jeji lodi se dostanou do pristavu nepristupnych velkym lodim - napr propluji mezi podvodnimi skalami v zalivu Bermudy a zakotvi u mola postaveneho v hlavni ulici uprostred mesta Hamiltonu.

Tyto zajezdy obvykle nabizeji vyssi kvalitu ubytovani, gastronomickych pozitku, rozsahlejsi a zajimavejsi tury na pevnine, vice inkluzivnich sluzeb na palube. Pochopitelne - jsou drazsi.

0 0
možnosti
Foto

Plovoucí lunapark. Ale i tento výstřední cirkus si své zájemce najde

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Do britských hospod dorazil americký zvyk, spropitné. Pivaři jsou zmatení

11. května 2024

Pro návštěvníky britských hospod bylo donedávna největší dilema zda si dají whisky, nebo pivo. A...

Tušení smrti žene ruské miliardáře do vlasti. Řeší dědictví, bojí se znárodnění

10. května 2024

Premium Stárnoucí ruští miliardáři řeší zásadní problém: jak převést obří majetek na své dědice....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KOMENTÁŘ: Nad švarcsystémem už se smráká. Ale je to opravdu dobře?

8. května 2024

Premium Kontroloři dostali od letošního ledna do ruky nový nástroj k potírání nelegální práce. Je ale...

Kofola, fidorky, polévka z pytlíku. České potraviny nabízí Amazon i za tisíce korun

7. května 2024

Na americkém internetovém obchodu Amazonu prodává ostravská firma výhradně české výrobky. V nabídce...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Němce trápí dönerflace. Cena kebabu prudce stoupla, mluví se o cenovém stropu

11. května 2024

Pro velkou část německých spotřebitelů je turecký kebab velmi oblíbenou pochutinou, na kterou...

Horečka kolem birkinek pro mileniály trvá, vznikla i háčkovaná verze kabelky

12. května 2024

Kabelka ve tvaru půlměsíce, kterou někteří nazývají „Birkinkou pro mileniály“ a jiní ji zase...

Panenská příroda za sedm miliard. Šest tisíc hektarů Arktidy je na prodej

12. května 2024

V daleké Arktidě se na trhu objevil pozemek o velikosti Manhattanu za 300 milionů eur (7,48...

Kabely jsme schovali do bambusu. Berlín vládne trendu balkonových solárů

12. května 2024

Obyvatelé největšího německého města mají otevřenou cestu k novému využití sluneční energie. Stojí...

Inflace v dubnu vzrostla. Hlavně kvůli cenám pohonných hmot, soudí analytici

12. května 2024  7:39

Meziroční inflace v dubnu zřejmě vzrostla z březnových dvou procent, a to až o půl procentního...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!