Diskuze

Hurikán zamával s akciemi. Pumpy vysychají, farmáři přesouvají dobytek

Hurikán Florence, který může být jedním z nejničivějších přírodních živlů v americké historii, ještě nezasáhl pobřeží, ale už zamával s akciemi některých firem a přepsal plány všem podnikatelům v rizikové oblasti. Na čerpacích stanicích docházejí pohonné hmoty, část řidičů panikaří.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

SUPER-Tajfun Magkhut, mířící na Filipíny - mnohem větší bouře s větry nad 300km/h, která zasáhne mnohem více lidí, nulová mediální pozornost. Diskriminace?

https://www.wunderground.com/hurricane/western-pacific/2018/super-typhoon-mangkhut

0 1
možnosti
ZJ

Spíš kulturní prostředí, kdy Severní Amerika je nám kulturou blíž než Filipíny...

A taky asi mediální pokrytí (AP, Reuters), očekáváná výše škod, atd...

2 0
možnosti
VS

Když si pustíte windy.com, kde je pěkně vidět ten hurikán a najdete si Filipíny, zjistíte, že tam je ještě větší, ale nikdo o tom nepíše ani není, žádná panika. Není to zase nějaký ten rasismus a diskriminace?

1 1
možnosti
SM

Taky jsem si toho všiml, že o hurikánech (tajfunech) na druhé straně se toho píše méně než o těch, které zasáhnou USA...

Nicméně podle simulace vývoje na windy.com vypadá nebezpečí aktuálního hurikánu v tom, že se nepřesune nad pevninu (kde by zeslábl), ale že oko hurikánu bude snad 3 dny těsně u pobřeží, takže bude mít celkem dlouho dobu solidní sílu...

2 0
možnosti