Diskuze

Čína potřebuje nasytit obyvatele, skupuje pro ně půdu na Ukrajině

Čína potřebuje zajistit dostatek jídla pro své obyvatele. Poptávka po něm stoupá a vlastní zdroje pro pěstování plodin má omezené. Rozhodla se proto výrazněji expandovat do ciziny. Na Ukrajině koupí tři miliony hektarů zemědělské půdy, informoval o víkendu čínský list South China Morning Post.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P37e41t61r 44B87o79c28e10k

24. 9. 2013 13:10

jsou zeme ktere jsou tak velke a bohate ze si mohou koupit veskerou pudu v nejake mensi zemi. jsem zvedavy co tam budou lidi delat. na sve pude si pak mohou cinani hospodarit sami tj naimportova tam cinany .... jsem zvedavy jak se ty mensi zeme budou branit...RvRvRv

0 0
možnosti
AF

Možná je to krok k tomu, aby se Čína stala členem EU, když jim bude patřit kus Ukrajiny, která do EU chce.

0 2
možnosti
LH

jenom řeči lidí co neznají zemědělství, prodat půdu a prodat stát je rozdíl ...  nic jiného než si tam dovézt svoje pracovníky asi nemá cenu, najděte si příběhy holandských fármářů ....

0 3
možnosti
LC

Místo abychom kritizovali čínskou rozpínavost, tak je vidět šanci pro evropu. Evropa je schopná vyprodukovat obrovské množství potravin a pokud postupe času bude stoupat poptávka po těchto potravinách tak v Evropě může dojít k pozitivnímu  trendu. V zemědělství se totiž může zaměstnat velké množství lidí a to převážně těch, kteří jsou nejhůře zaměstnavatelní. Na zemědělství navazuje zpracovatelský průmysl a to může i naší ekonomice velice pomoci.

6 1
možnosti
PN

Třeba si číňani na Zeměkouli dělají body, které poté výbojnými válkami budou spojovat. Jako v AZ kvízu, když se musí propojit tři strany trojúhelníku.

8 2
možnosti
SB

Mloci jsou již v Vltavě.

2 0
možnosti
MZ

Koukám, že se zde nabízí velká díra na trhu pro nějakou velkoodchovnu psů a koček:-P

0 1
možnosti
TM

V Číně, ale i v Indii a celém okolí bylo i v historii v porovnání třeba s Evropou vždy hrozně moc lidí. Bitva U Lipan je popisována jako jedna z největších své doby, bojovalo tam několik desítek tisích lidí. v Číně té doby v Bitvách bojovalo údajně až milion vojáků.

Jen mi je záhodou proč země jako tyto jsou tak přelidněné, když tam je poměrně velká bída a nedostatek potravin. Ty země nejsou schopné se z vlastních zdrojů sami uživit.

1 0
možnosti
PN

Ta oblast je níž než u nás, čili bych tipovala teplejší podnebí a víc potravin, protože i víc sklizní za rok. Kdyby tolik potravin nebylo, nebyli by ti lidi.

0 0
možnosti
SB

Především je nutné něco udělata s tím šíleným přírůstkem obyvatelstva na této planetě. POkud nás nadále bude přibývat takovýmto tempem, tak nám nepomůže vůbec nic. Plocha zamědělské půdy nebude moci být zvětšována donekonečna, výnosy také nebudou moci růst věčně, protože jednou narazí na svůj strop.

7 0
možnosti
MP

to neřeš! Příroda si pomůže sama!

2 1
možnosti
MP

No, myslím že vím která země bude druhá..;-D

1 0
možnosti