Diskuze

Vojenský převrat může ohrozit hospodářství Barmy. Čína je ve střehu

Vojenský puč v asijské Barmě dost možná připraví tuto zemi o desítky milionů dolarů ze zahraničí. Podle analytiků může tvrdá reakce ze strany Evropské unie i Spojených států amerických zemi vehnat do područí Číny, která dlouhodobě patří mezi její hlavní investory.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

M45i63l26a25n 85V50o30l20e67k

14. 2. 2021 12:25

"Ačkoliv Čína před několika dny vyzvala v k zajištění stability, byla to v minulých letech právě ona, která tamní vojenskou diktaturu příliš neodsuzovala."

Ovšem zjistit, které nadnárodní společnosti mají licence na těžbu barmské ropy a zemního plynu, je prakticky nemožné.

0 0
možnosti
OB

Bidenova diplomacie v praxi. Ještě více oslabit svou pozici a posílit pozici Číny. Oni si opravdu myslí, že vojenská junta odstoupí, když nemá prostředky;-D anebo že Číňané nechají zkrachovat své investice. Naopak. Číňané tam pošlou více peněz a k tomu ještě nějaké vojáky. Čína je dneska v situaci, kdy si může dělat prakticky cokoliv chce. Všude COVID státy ohromně oslabil, kdežto Čína roste.

6 1
možnosti
JM

J10a49n 84M49o65l16n59á43r

14. 2. 2021 9:30

A vy tomu tleskate, ze si muze dělat co chce? Na USAvam to vadí a na Číně ne? Rezim s vládou jedné strany co by diktovat Barme co má dělat jako u nás soveti? Čína roste? Stárne a to je pro ni problém což USA nestarnou diky migrantum. ;-)

0 1
možnosti
FV

Já Barma? Myanmar! Nebo autor článku taky žije v Československu?

9 3
možnosti
MK

Přejmenování Československa bylo reakcí na jeho rozpad. Víte proč se přejmenovala Barma? Vaše analogie moc nesedí.

0 0
možnosti
KV

Západ si začíná uvědomovat, že v současné situaci, kdy ztratil postavení světového ekonomického hegemona a na jeho místo se tlačí Čína, začíná být politika sankcí zoufale neúčinná, ba dokonce kontraproduktivní. Přesněji zatím si to uvědomují někteří analytici a ještě bude zřejmě chvíli trvat, než si to uvědomí i politici. :-)

13 1
možnosti
OU