(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: ČTK

Babiš na Slovensku prodává zámek i zanedbaný rodinný dům, uvedl server

  • 16
Premiér Andrej Babiš prodává některé nemovitosti na Slovensku, napsal ve středu slovenský zpravodajský server Aktualne.sk. Konkrétně jde například o průmyslový areál se zámkem v obci Cífer u Trnavy, jehož vlastníkem je podle portálu společnost Istrochem Reality, spojovaná s Babišem.

Na prodej je celý areál i se zámkem, který je na seznamu národních kulturních památek, a s rozlehlým parkem. Kolik za něj chce, ale společnost odmítá prozradit. Jde řádově o statisíce eur, přesnou cenu se dozví vážný zájemce, sdělila asistentka ředitele firmy Judita Hanezsová.

Stejně tak je prodáván rodinný dům se zahradou v obci Borinka u Bratislavy, které miliardář slovenského původu vlastní od 90. let. Je to však zanedbaná nemovitost a na číslo, na němž by se měl případný zájemce informovat, se podle Aktualne.sk nedá dovolat.

„Pan Babiš je vlastníkem pouze nemovitosti v obci Borinka, což lze zjistit z katastru. Jaký s ní má záměr, je nutné se zeptat přímo jeho. Nám to nepřísluší komentovat,“ řekl iDNES.cz mluvčí společnosti Agrofert Karel Hanzelka.

„Areál Cífer a pension Adika jsou ve vlastnictví společností z koncernu Agrofert a slouží k výkonu podnikatelské činnosti jejich vlastníků. Skupina Agrofert vlastní v Česku a na Slovensku tisíce nemovitostí, nevidíme důvod to jakkoliv blíže komentovat,“ dodal mluvčí.

Server rovněž zaznamenal, že Istrochem Reality vlastní a provozuje penzion v Nízkých Tatrách v obci Mýto pod Ďumbierom. „Pro vyloučení spekulací uvádíme, že pension Adika není na prodej. Slouží ke svému účelu, tedy jako rekreační objekt převážně pro zaměstnance společností z koncernu Agrofert, ale i pro další hosty,“ sdělil Hanzelka.

,