Spojení Praha Košice bude trochu dražší než vlak.

Spojení Praha Košice bude trochu dražší než vlak. | foto: SkyEurope

SkyEurope začnou létat z Prahy do Londýna i na Slovensko

  • 5
Slibované nízkonákladové spojení Prahy se Slovenskem bude od podzimu skutečností. Slovenský dopravce SkyEurope začne od konce října létat denně do Londýna a Košic, čtyřikrát týdně také do italských Benátek. Dvakrát denně kromě soboty nabídne také lety do Bratislavy. Pokračovat v zimě budou také lety do řecké metropole Atény.

Lety nabídnou vždy ráno a večer. Pokračovat v zimě budou také lety do řecké metropole Atény.

"Zítra začne na internetu prodej letenek,“ potvrdil ve středu mluvčí SkyEurope Jan Čamek. Za kolik se letenky začnou prodávat, ale nechtěl uvést. Už dříve ale šéf Sky Europe Jason Bitter v rozhovoru pro MF DNES uvedl, že do Košic budou jen mírně dražší než vlaková jízdenka.

"Cena bude podobná vlaku, ale trošku vyšší," řekl Bitter.

Firma podle něj zvažuje i přímé lety z Prahy do Bratislavy, zatím se ale v letovém řádu tento spoj neobjevil. Podle některých zdrojů ze společnosti je ale o lince již rozhodnuto, že bude létat dvakrát denně.

Souvisí to s expanzí SkyEurope v Praze - firma tu bude mít od konce října čtyři nové boeingy namísto stávajících dvou. 

V zimním letovém řádu tak budou SkyEurope létat nejméně do osmi měst po Evropě. Do tradičních destinací Miláno, Řím, Paříž a Amsterdam navíc společnost přidala další lety, aby přilákala více obchodních cestujících.

Na lince do Londýna se SkyEurope pouští do přímého souboje s britským obrem easyJet. SkyEurope bude létat na jiné letiště: Luton. Z Prahy bude létat před sedmou ráno, první nízkonákladový let do Londýna zatím odlétá z Prahy až před desátou.