Diskuze

Škodu Auto rozdělilo vyjednávání o platech

Hluboký nesoulad zatím panuje mezi vedením Škody Auto a odbory v otázce zvyšování platů. Management předložil odborům nabídku na růst mezd o 6,1 procenta v období od letošního dubna do konce března 2009. K tomu by všichni dostali bonus 6600 korun.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Flabruv brouk

9. 2. 2007 13:45
eee

24 :-)))))))))))))))))))) a co treba 100?

0 0
možnosti
ZO

zo

9. 2. 2007 10:32
jen tak

jenom počkejte až se jundaj rozjede.pak budete škodováci rádi za každé prodané kolo.nestydíte se říkat si o vyšší plat za takovej šmejd jakým bezesporu je fabie???;-D

0 0
možnosti

Alfréd

9. 2. 2007 10:38
Re: jen tak

Zato jundaj, to je kvalitka !

0 0
možnosti

pavel

9. 2. 2007 10:06
a co socan jahn?

o kolik stoupne jemu ten jeho plat?

0 0
možnosti

Helena

9. 2. 2007 10:21
Re: a co socan jahn?

Omyl kamaráde, je to karieristická mašina, která poleze do p.....(Y) tomu, kdo je zrovna u moci, hlavně aby se dostal nahoru. Z toho důvodu se v dané situaci ukázal po pravici socanů. Jeho kam vítr tam plášť postoj potvrzuje rozhovor s ním těsně před volbama, kdy se vyjádřil, že ani jeho manželka neví, koho bude volit...! Já si myslím, že ani jeho ortoped neví, jestli vůbec má nějakou páteř. Já osobně si myslím, že je to prachobyčejnej "špína chlap".

 

0 0
možnosti

Totedyne

9. 2. 2007 9:21
modré příspěvky

Tak nevím, zda to je závist řady diskutujících (zejména se asi mnohým modrým nelíbí, že manuálně pracující mají větší příjem než modří lidé s mozoly na prdely od vysedávání na židli), nebo obava, že s růstem platů ve Škodovce budou muset zvyšovat platy i oni, jinak jim všichni zaměstnanci utečou.

0 0
možnosti

MUDROCH

9. 2. 2007 9:01
!

Soudruzi odboráři! Co takle začít přemýšlet v trošku delším horizontu než 1 rok.

0 0
možnosti

regazzi

9. 2. 2007 8:55
:o)

No jo, no tak budou mit vyssi platy a zdrazi se skodovky.

Kaspari....delate jako kdybyste ty predrazeny skodovky chteli prestat kupovat;-D

0 0
možnosti

xxx

9. 2. 2007 8:18
jen at jim ty penize daji ...

za 5 let budou nadavat, ze Skodovky jsou drahe a budou propoustet. Dopadnou jako automobilky v USA.

0 0
možnosti

Thyronx

9. 2. 2007 2:01
Skodovka v MB

ma tisice zbytecnych uredniku ( i na ne dojde), efektivitu vyroby dnes ve Skodovce delaji silne podprumerne (vzhledem k VW) mzdy. Uspory a kvalita rozhoduje o uspechu automobilky. A dvouleta zaruka na nove vozy tedy o kvalite zrovna nesvedci.Lide v automobilce maji byt velmi dobre placeni. Jde o to si udrzet kvalitu a tedy i skvele zauceny tym. Pokud si nekdo mysli ze na lince nekdo donekonecna utahuje jen ten jeden sroub, pak je totalne vedle. Tymova prace, flexibilita na montazni lince, kdy kazdy muze nahradit ted hned kazdeho je zakladni podminka efektivity. k tomu OSOBNI zodpovednost ze jsem odvedl prvotridni job. To neni jako upect v pekarne zmetkovy chleba.

0 0
možnosti

Jirka K.

9. 2. 2007 7:12
Re: Skodovka v MB

Vrať se zpátky k pásu :-P

0 0
možnosti

Thyronx

9. 2. 2007 1:55
UAW versus ROH (vyderaci)..:

Vyjednavani kontraktu mezi odbory (zastupci zamestnancu) a firmou, byvaji zde v USA zdlouhava, tvrda, bojuje se o kazdou pozici a na jejim konci neni vyhruzka stavkou (kde prodelaji vsichni a ne jen firma) ale hotovy kontrakt.

Pozadavky jsou realne !!!!!!!!! Pozadovat 24% rust mezd je naprosty nesmysl ktery pokud odbory prosadi bude znamenat jen jedno: OBROVSKE PROPOUSTENI. Jinak firma neprezije. Naskyta se dalsi otazka: Komu patri zisky firmy? A na to je i jednoznacna odpoved vazene ROH: Zisky patri majitelum firmy a jejim akcionarum !!!!!!!!!!!!!!! Nikomu jinemu. Vedeni firmy pak rozhodne pokud a kolik prida zamestnancum. Nic na tom nezmeni ani vydirani. A moc bych si pral, aby jednou k te stavce doslo. Pak teprve byste videli jak zamestnanci tu slavnou odborovou zakladnu zacnou ignorovat natoz financne podporovat. Zejmena ti propusteni zamestnanci. Vazeni Odbory a odbory jsou casto propastny rozdil.A nejinak je tomu v takovem Nemecku (viz Opel nedavno).

0 0
možnosti
HH

ciric

9. 2. 2007 10:57
Re: UAW versus ROH (vyderaci)..:

Jak můžete vědět, že dojde k propouštění, když nevíte, jaký podíl zvýšení mez o 24%bude mít v celkových nákladech? Ve firmě, kde pracuji, představuje 24% zvýšení mezd zvýšení celkových nákladů o 1,76%. Myslíte, že to firmu položí a bude muset propouštět?

0 0
možnosti

škodovák na lince

8. 2. 2007 23:55
peníze

Celá ta čísla jsou řečena v hrubé mzdě, po zdanění je potom prd. Jinak už druhým týdnem probíhá taková malá čistka na lince, to znamená, že na lince snižují dělníky a ti kteří zůstanou, tak mají větší vytíženost a tím více práce. Myslím si, že tento krok bude mít částečně vliv na kvalitu, protože dělník musí odvést více práce za stejný čas. Nehledě tomu, že tento rok se údajně chystá i zrychlení linky. Myslím si, že ty peníze jsou zasloužené.

0 0
možnosti