Reinhard Jung

Reinhard Jung

Škoda Auto vybrala nového šéfa, bude jí vládnout Jung

  • 2
Šéfem Škody Auto se stane Reinhard Jung. Od 1. října vystřídá Detlefa Wittiga, který odchází z funkce kvůli věku. Dál se bude věnovat poradenství pro odbyt. Jung je nyní členem dozorčí rady. Tuto funkci po něm přebere Jochem Heizmann.

Z dozorčí rady také odchází Václav Petříček, kterého nahrazuje Horst Neumann.

Spekulace o změně v čele představenstva se objevily už na začátku května. Firma je ale tehdy odmítla komentovat. - více  zde

Před Detlefem Wittigem Škodu vedl Vratislav Kulhánek. Ten je od roku 2004 v čele dozorčí rady. - více zde

Škoda Auto je největším producentem osobních vozů v České republice. Jejím jediným vlastníkem je koncern Volkswagen, který do firmy vstoupil v roce 1991. Automobilka loni vyrobila rekordních 555 000 aut. Zaměstnává více než 27 000 lidí, jejichž průměrná mzda loni činila 25 000 korun.

Firma v roce 2006 utržila 203,7 miliardy korun a vydělala 11,1 miliardy korun. Patří tak mezi nejziskovější české podniky.


Kdo je Reinhard Jung

Reinhard Jung (56) je nyní členem představenstva zodpovědným za  výrobu a logistiku značky Volkswagen – osobní vozy.

V koncernu pracuje od roku 1974, kdy ukončil studia strojírenství. Pracoval jako projektový inženýr, pak se stal vedoucím zahraničních výrobních projektů. Po funkcích v centrálním plánování ve Wolfsburgu a v Salzgitteru byl zodpovědný za řízení značky Volkswagen. Od roku 1996 do 2001 vedl výrobní závod VW v Braunschweigu. Než byl v roce 2004 jmenován členem představenstva značky  Volkswagen za výrobu a logistiku, vedl jako prezident společnost VW de Mexico.

Zdroj: Škoda Auto


,