Pozornost se k podniku upírá díky jeho bývalému majiteli. Ramsay svou restauraci Maze prodal letos na jaře kvůli finančním problémům, které má jeho firma. Restauraci i s personálem převzal Hilton, který se k odchodu bývalého nájemníka nechce vyjadřovat.
Ramsay oznámil svůj odchod letos v únoru, krátce poté získal pro Prahu druhou hvězdu v prestižním gastronomickém průvodci Michelin, která ale zmizela spolu s ním.
"Naším cílem není získání michelinské hvězdy, ale poskytovat nejlepší jídlo a servis," nechal se slyšet Munandar, který patří k nejuznávanějším kuchařům v Praze.
V minulosti pracoval v předních hotelích po celém světě, včetně sítě Hilton v Jihoafrické republice nebo v Londýně. Na nové působiště přišel z restaurace Essensia luxusního pražského hotelu Mandarin Oriental.
Co zůstalo stejné, je interiér - mramor, zrcadla, dřevěné stoly, tmavé kožené sedačky. Podle některých hostů, již se v úterý večer zúčastnili slavnostního otevření, to v restauraci vypadá jako na nádraží. Může za to ponuré osvětlení, hnědý flekatý vzorek na mramoru a zrcadla s neostrým odrazem. A především prý lacině vypadající strop z plechových zinkových kachlíků.
Hosté restaurace mohou ochutnat mezinárodní kuchyni s asijskými ingrediencemi. "Bude to takový mix. Moderní mezinárodní jídlo," řekl ČTK Munandar.
V menu restaurace budou křupavé kalamáry s pikantní solí a chilli, praženými kešu oříšky se salátem ze zeleného manga, kuřecí polévka s kokosem a citronovou trávou nebo jarní kuře krmené kukuřicí s kořením z Bali.
Šéfkuchař Ari Munandar (38)Pochází z Indonésie a během své kariéry získal zkušenosti a uznání v předních hotelích a restauracích po celém světě, včetně hotelů sítě Hilton v Indonésii, Jihoafrické republice, Londýně a naposledy pak v Praze. Jeho pravou rukou bude Chaiyasith Lam Srichom, který pochází z Thajska a v hotelu pracuje již od jeho otevření v roce 2007. |