Poprvé v historii míří Čech ze Škody Auto na vysoký post v německém automobilovém koncernu Volkswagen. Ilustrační foto.

Poprvé v historii míří Čech ze Škody Auto na vysoký post v německém automobilovém koncernu Volkswagen. Ilustrační foto. | foto: Ondřej Littera

První škodovák povede továrnu Volkswagenu

  • 14
Poprvé v historii míří Čech na vysoký post v německém automobilovém koncernu Volkswagen (VW). Až dosud VW posílal své manažery z Německa k nám, teď to bude naopak. Montážní závod v Emdenu povede dosavadní vedoucí motorárny Škoda Auto v Mladé Boleslavi Pavel Vacek (43).

"V německém Emdenu bude zodpovědný například za produkci modelů Passat nebo Passat Variant, povede téměř deset tisíc spolupracovníků," uvedl v prohlášení automobilky mluvčí Škody Auto Roman Meliška.

Ve Škodě Auto je takový přesun průlomem, i když počet Čechů pracujících v rámci koncernu na různých projektech stále roste. Nikdo se však dosud nedostal na tak vysoký post.

Vacek je Škodě věrný od začátku své kariéry, začínal jako specialista na sváření, vedl plánování lisovny a od roku 2002 výrobu motorů a převodovek. Na starosti měl například ukončení výroby starých motorů a převodovek Škoda a přesun k produktům VW.

Nabídce pracovat jako vedoucí závodu největšího evropského výrobce automobilů Volkswagenu v německém Emdenu předcházel čtyřměsíční pracovní pobyt v koncernové automobilce Audi v Ingolstadtu.