Mario Hoffmann

Mario Hoffmann | foto: Istrokapital

Poštová banka Maria Hoffmanna otevřela v Praze

  • 7
Slovenská Poštová banka, kterou ovládá skupina Istrokapital miliardáře Maria Hoffmanna, otevřela první pobočku v Česku. "Přicházíme sem hlavně za našimi velkými klienty, které jsme dosud obsluhovali z Bratislavy. Časem se ale chceme zaměřit i na domácnosti," uvedl včera při otvírání pražské pobočky Igor Barát, člen představenstva Poštové banky.

Ta bude na tuzemském trhu podnikat jako organizační složka mateřské slovenské Poštové banky a podléhá tedy především dohledu Národné banky Slovenska (NBS).

Na slavnostním otevření nechyběl jako host ani Dušan Palcr, jeden z manažerů skupiny J&T, která má k lidem z Istrokapitalu blízko.

Po J&T získala Poštová banka i současné kanceláře, kde bude zatím jen šest zaměstnanců. "Ostatní budou přibývat s naším růstem," sdělil MF DNES ředitel české pobočky Patrik Chovanec, jenž předtím dlouho pracoval v J&T Bance.

Podle něj není vstup Poštové banky do retailového segmentu (tedy do služeb pro drobnou klientelu) žádná chiméra, ale banka se na něj vážně připravuje.

"Budeme potřebovat jen najít vhodné distribuční kanály," vysvětlil Chovanec. Jinak řečeno, banka hledá způsoby, jak se dostat k zákazníkům. Přes růst vlastních poboček to nebude, ale nabízí se například spojenectví s některou ze společností J&T. Ta má k domácnostem blízko třeba přes dodávky elektřiny. Poštová banka patří na Slovensku mezi deset největších peněžních domů.