Diskuze

Philips měl být od června zavřený, tvrdí právníci

Hranická továrna na výrobu televizních obrazovek LG. Philips Displays měla být od letošního června zavřená. Alespoň to tvrdí právníci z brněnského Ekologického právního servisu. Odvolávají se přitom na rozhodnutí Městského soudu v Praze, který továrně odňal takzvané integrované povolení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ing.Radovan Burkovič

10. 10. 2005 12:57
To by mělo zajímalo, koho Phillips uplácí
To by mělo zajímalo, koho Phillips uplácí. Není přece náhodou, že paní Regecovou, co nechtěla prodat kus pozemku pro vybudování továrny, přesvědčoval osobně po dobrém i zlém primátor Hranic a nakonec se obtěžoval z Prahy i policejní prezident (to je tedy vyjednavač ministerstva průmyslu jako hrom). Následně Phillips stavěl za bezpočtu stížností občanů na dodavatele stavby. Nakonec se rozjel v poloprovozu bez kolaudace, ale vyráběl naplno a se vším všudy (bez kolaudace nesmíte bydlet podle stavebního zákona ani ve vlastním rodinném domku, nedostanete číslo popisné, zápis do katastru, nezačnete splácet hypotéku, nezapíší vám trvalé bydliště atd..). Teď se zjišťuje že nemá platná povolení pro 15 ze 17 zdrojů znečištění a i na ty 2 je ztratil. přesto kolaudace proběhla a výroba běží. Ať je vinen či ne, trochu moc náhod najednou. A jeho vedení nekomunikuje. Jsme Balkán nebo střední Evropa ? Socdem za 1 den uzavřela zlobivou Investiční banku, za jak dlouho to stihne u Phillipsu?
0 0
možnosti

_Karel_

10. 10. 2005 11:56
Naopak
Naopak, všichni, kterým úřady nezkolaudovali továrnu kvůli záležitostem, které Philipsu chybí by mohli poukázat na podjatost úřadů, vzhledem k tomu, že Philips v ČR nemusí dodržovat zákony.
0 0
možnosti

Jsme přece v Česku

10. 10. 2005 13:15
Re: Naopak
Tady nemusí dodržovat zákony a nařízení každý, komu se zrovna nehodí.
0 0
možnosti