Kozel dostal tanky, může zvýšit výrobu

  • 14
Pivovar ve Velkých Popovicích roste. Podnik totiž uvedl do provozu nové tanky pro kvašení piva, takže může zvýšit výrobu až o padesát procent. Investice do rozšíření nejmenšího z podniků skupiny Plzeňský Prazdroj dosáhla 100 milionů korun.

Šest osmnáctimetrových tanků o průměru 5,4 metru bylo vybudováno v těsné blízkosti velkopopovické varny za necelý rok a po úspěšném zkušebním provozu už slouží výrobě.

Výroba piva ve Velkých Popovicích překročila hranici jednoho milionu hektolitrů už v listopadu roku 2002 a na stejné úrovni se udržela také v roce 2003. V téměř stotřicetileté historii pivovaru jde o rekordní produkci.

Právě velkopopovická značka Kozel patří k těm, které táhly růst prodeje celé pivovarnické skupiny Plzeňský Prazdroj.

"Je pravda, že po vstupu zahraničního investora do Plzeňského Prazdroje a po převzetí pivovaru Velké Popovice existovaly určité obavy o budoucnosti tohoto podniku. Společnost SABMiller však jasně deklarovala svůj strategický záměr jeho dalšího rozvoje a rozhodla se investovat do dalšího zvýšení kapacity pivovaru, uvedl manažer pivovaru Gavin Millar.

"V těchto dnech jsme završili náročný proces vybudování cylindro-kónických tanků. Díky této investici se pivovar Velké Popovice definitivně stal klíčovou součástí lídra českého trhu pivovarnictví a je plně schopen náročné a efektivní výroby podle moderních technologií," dodal Millar.

Pivovar Velké Popovice patří k důležitým zaměstnavatelům v regionu - včetně obchodně distribučního centra a skladů zaměstnává 245 lidí. Je součástí akciové společnosti Plzeňský Prazdroj, která je  s celkovým výstavem přes 9,5 milionu hektolitrů piva lídrem českého trhu a zároveň největším naším exportérem piva. - podrobnosti zde

Skupina Plzeňského Prazdroje zahrnuje také slovenský Pivovar Šariš. Skupina je součástí mezinárodní skupiny SABMiller plc, jedné z největších světových společností. Hlavními značkami Plzeňského Prazdroje v ČR jsou Pilsner Urquell, Gambrinus, Radegast a Velkopopovický Kozel.