Ilustrační snímek.

Ilustrační snímek. | foto: František Vlček, MAFRA

O2 arena čeká, kdo ji ovládne. PPF a KKCG se zatím nedohodly

  • 0
Finanční skupiny PPF a KKCG se zatím nedohodly na prodeji vysočanské 02 areny. Dohady o tom, kdo získá podíl druhé strany, ještě neskončily. Původní termín, kdy má být o jediném majiteli jasno, má vypršet ve čtvrtek.

"Skupiny PPF a KKCG informují, že jednání o O2 areně nadále pokračují," uvedl k současné situaci mluvčí KKCG Dan Plovajko.

Skupiny se do čtvrtka měly dohodnout na vlastnických změnách ve firmě Bestsport Arena, která vlastní a provozuje O2 arenu. Obě firmy si měly vyměnit obálky s nabídkou na odkup podílu toho druhého. Kdo by nabídl víc, měl získat celou O2 arenu. Druhá strana pak měla tuto nabídnutou částku obdržet na svůj účet.

Oficiálně se ani jedna ze stran ke své strategii vyjadřovat nechce. Hlasy ze zákulisí firem ale naznačují, že miliardové přehazování, jak tomu bylo na Sazce, se konat nebude. "Arénu chceme, ale určitě ne za každou cenu. Nejde o strategickou investici, na rozdíl třeba od Sazky. Máme stanovenou cenu, za kterou ji rádi přenecháme druhé straně," uvedl manažer jedné ze skupin, který si však nepřál zveřejnit jméno ani společnost.

Společnost Bestsport Arena vznikla během insolvenčního řízení s předchozím provozovatelem O2 areny firmou Bestsport. Tento podnik včetně arény se v rámci reorganizačního plánu přesunul právě do nově vzniklé Bestsport Areny.

Skupiny PPF a KKCG už dříve společně ovládly zkrachovalou Sazku, na konci roku 2012 se jejím jediným majitelem stala KKCG. Původní Sazce zlomily vaz právě miliardové náklady na stavbu O2 areny.

,