Borůvkový jogurt Yoplait

Borůvkový jogurt Yoplait | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Francouzské jogurty Yoplait v Česku končí. Firmu smetla ostrá konkurence

  • 265
Francouzská značka mléčných výrobků Yoplait v Česku končí. Neobstála v konkurenčním boji a propustila proto všech zhruba třicet zaměstnanců. Firma přijímá objednávky už jen do konce července.

Tuzemské zastoupení Yoplait už před lety zavřelo továrnu ve Slušovicích a od roku 2011 mléčné výrobky z Francie pouze dováželo, což však bylo prodělečné, uvedl server Týden.cz, který zprávu o odchodu firmy přinesl.

"Nebyli jsme konkurenceschopní, výroba se přesunula do Francie a ziskovost byla velmi nízká," potvrdil redakci iDNES.cz zdroj z firmy, který si nepřál být jmenován. Na oficiální tiskovou zprávu z Francie společnost zatím čeká.

Spotřeba jogurtů stoupá

Yoplait neuspěl, ale spotřeba jogurtů v Česku přitom stoupla o 17%. Píše to specializovaný časopis Retail Info Plus - více zde 

Značku Yoplait, která spadá do skupiny General Mills, na českém trhu reprezentovaly například jogurty Dobré ráno, ovocné light jogurty, zakysaná smetana Chef De Créme nebo Smetana na vaření. Jogurty patřily na trhu k dražším značkám, například Tesco lehký jogurt prodávalo za 13,50 Kč.