Ilustrační snímek

(ilustrační snímek) - manažer, spánek, únava, práce | foto: Profimedia.cz

Firma RPC končí s výrobou obalů v Česku, o práci přijde 130 lidí

  • 6
Počet lidí bez práce se opět o něco zvýší. Podle dnešních Hospodářských novin končí v Česku výrobce obalů, společnost RPC Bebo. Uzavření výrobního závodu v Aši je součástí mezinárodní strategie, která má pomoci britskému koncernu RPC lépe čelit recesi, píšou.

"Ano, RPC v Česku skutečně končí, v průběhu prosince bude tato zpráva oficiálně oznámena," řekl HN Milan Štíbr z vedení společnosti. Firma, která má zhruba 130 zaměstnanců, v Česku vyrábí lisované obaly pro balení rostlinných tuků určených výhradně pro trhy západní Evropy.

V poslední době však firma podle deníku ztratila klíčového zákazníka, kterým byla společnost Unilever, a do kolen ji srazily i velké dopravní a provozní náklady.

Podle předběžných jednání by mohla být výroba z Česka převedena do Nizozemska. "Abychom zajistili nepřerušené dodávky zákazníkům, bude uzavření závodu pečlivě řízeno zkušeným týmem z Aše a Nizozemska," citují HN z oficiálního prohlášení RPC Group.

Spolu s českou pobočkou mají být podle britských médií v rámci optimalizace a racionalizace závodů uzavřeny také dvě pobočky v Nizozemsku - v Halfwegu a Ravensteinu.

Koncern RPC Group totiž v minulém pololetí sice zvýšil tržby o 16 procent na 381 milionů liber, propadl se však do ztráty 1,7 milionu liber, píšou dnešní Hospodářské noviny.