ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Ondřej Němec, MAFRA

Bankou roku je opět Komerční banka, mezi pojišťovnami vládne Kooperativa

  • 23
Komerční banka vyhrála hlavní kategorii 22. ročníku soutěže Mastercard Banka roku. Navázala tak na výhru z předešlého roku. V kategorii Pojišťovna roku ovládla první místo tradičně Kooperativa. Ve čtvrtek to oznámili pořadatelé soutěže.

Poprvé se představily kategorie Fintech roku, kterou vyhrála investiční platforma Portu, a Insurtech roku, kde první místo získal start-up Tuito.

„České banky a finanční instituce jsou v posledních letech významnými nositeli mnoha technologických inovací a změn, ze kterých těží nejenom jejich klienti, ale i celá společnost. Vedle dlouhodobého důrazu na bezpečnost, rychlost a komfort platebního ekosystému má proto při hodnocení jejich úspěšnosti stále větší váhu například udržitelnost nebo společenský dopad,“ uvedl generální ředitel Mastercard pro ČR a Slovensko Damian Zielinski.

Komerční banka se vedle hlavního ocenění dočkala také vítězství v kategoriích Korporátní banka roku a Banka bez bariér. „Komerční banka udělala podstatný krok v digitálním bankovnictví,“ komentoval výsledky bankéř a předseda odborné poroty Daniel Heler. Na druhém místě v hlavní kategorii mezi bankami skončila Česká spořitelna, třetí místo obsadila ČSOB.

Bankou roku se stala Komerční banka, pojišťovnou Kooperativa

Kooperativa se umístila na prvním místě ve čtyřech kategoriích, a to Pojišťovny roku, Zodpovědné pojišťovny roku, Pojišťovny bez bariér a Pojišťovny zákazníků, kde byl vítěz vybírán na základě metodiky KPMG Nunwood. Výhru si odnesl také generální ředitel Kooperativy Martin Diviš, který byl zvolen jako Pojišťovák roku.

Poradenská společnost KPMG ČR vyhodnocovala podle své metodiky rovněž kategorii Banka zákazníků. V té podle nasbíraných výpovědí od více než 5000 zákazníků zvítězila Air Bank. Její generální ředitel a předseda představenstva Michal Strcula byl dvacetičlennou porotou vybrán jako Bankéř roku.

,