AAA Auto prodává i nové vozy, nyní se ale těchto divizí zbavuje. Ilustrační foto

AAA Auto prodává i nové vozy, nyní se ale těchto divizí zbavuje. Ilustrační foto | foto: AAA Auto

AAA omezí prodej nových vozů, soustředí se na ojetiny

  • 22
Autobazary AAA Auto couvají z trhu nových vozů. Konkurence je tu ostrá a společnost nepříjemně zaskočila loňská ztráta ve výši 4,8 milionu eur (v přepočtu asi 120 milionů korun). "Chceme se soustředit na to, co umíme," řekl iDNES.cz mluvčí společnosti Milan Smutný.

Firma se zbaví divizí HK Partner a General Automobil. Právě prostřednictvím těchto firem se AAA pokoušela prosadit na trhu s novými vozy. Drsná konkurence ji ale podle slov mluvčího přiměla změnit strategii.

HK Partner přitom společnost zakoupila teprve v říjnu loňského roku. "Ztráta, která nás nepříjemně překvapila, si vyžaduje přijetí zásadních kroků," řekl mluvčí. Dodal, že jádrem byznysu automobilky by měl být prodej ojetin.

Nepotvrdil nicméně, že to znamená definitivní konec s prodejem nových aut. Firma bude dál sledovat situaci a na základě toho se chce rozhodnout.

Skupina naopak odkoupí akcie společnosti CarWay Holding B. V., jež je jedním z důležitých subdodavatelů poprodejních produktů a asistenčních služeb a se skupinou AAA Auto Group N. V. úzce spolupracuje, uvedla ČTK. Rozhodlo o tom představenstvo firmy v rámci plánu restrukturalizace skupiny.


Témata: AAA Auto, Euro, Holding, trh