Letadla s nápisy SmartWings a Travel service budou v létě často létat i z Mošnova. (ilustrační snímek)

Letadla s nápisy SmartWings a Travel service budou v létě často létat i z Mošnova. (ilustrační snímek) | foto: iDNES.cz

Z mošnovského letiště se bude dvakrát týdně létat do Paříže

  • 12
Nízkonákladová letecká společnost SmartWings zavádí do letního letového řádu třináct pravidelných linek z ostravského letiště. Pro severní Moravu a Slezsko je nejzajímavější spojení do Paříže, a to dvakrát týdně. Letadla dále naberou směr do dvanácti středomořských letovisek.

Nová pravidelná linka Ostrava - Paříž bude provozována dvakrát týdně, a to ve čtvrtek a v pátek. Podle Vladimíry Dufkové, mluvčí společnosti Travel Service, která aerolinky provozuje, se z Mošnova plánují třikrát týdně lety do bulharského Burgasu a na Krétu a dvakrát týdně do turecké Antálie a řecký ostrov Rhodos.

Jednou týdně se letadlo vznese směrem do chorvatského Splitu, na ostrov Kos a dalších letovisek Lefkada a Lesbos, řecké Soluně, na španělský ostrov Mallorca a do kyperské Larnaky.

Mošnovské letiště nemá jedinou zahraniční pravidelnou linku

Letecká společnost Travel Service je podle Dufkové lídrem charterového trhu v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a významný podíl zaujímá také v Polsku. V roce 2011 společnost přepravila 3,5 milionu cestujících.

Pro mošnovské letiště to je alespoň částečná vzpruha v obtížném období. V únoru skončila jediná zahraniční pravidelná linka do Vídně, zůstalo jen spojení s Prahou. V počtu cestujících Mošnov prohrává už řadu let s polskými Katovicemi a nově i s Brnem (o problémech letiště více čtěte zde).

Mošnovské letiště bojuje o zákazníky i nové linky.

Mošnovské letiště bojuje o zákazníky i nové linky.