Diskuze

Stávka v Německu zastavila dálkové vlaky, zasáhla i spojení s Českem

V celém Německu se v pondělí ráno zastavila dálková železniční doprava. O tomto kroku, který vedl i ke zrušení několika spojů s Českem, rozhodla firma Deutsche Bahn (DB) kvůli stávce železničářů za vyšší platy. Rozsáhlá omezení jsou i v regionech, například po celém Bavorsku nebo v příměstské dopravě v Berlíně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Netusil jsem, ze Mnichov a Norinberg jsou cele Bavorsko.

0 0
možnosti

Českému člověku stačí přidat tisícovku a je spokojený... Ráj na Zemi pro vykořisťovatelské firmy

6 1
možnosti

český člověk se většinou neumí ozvat a maximálně brblá na internetu jak je svět nespravedlivý a dokud se toto nezmění tak není naděje na změnu.

2 0
možnosti

A kolik si tak vydělají? Jen tak pro pořádek. Víme, kolik požadují navýšit, ale to číslo nic neznamená. To je, panečku, novinařina.

0 0
možnosti

No to nevím, ale v Německu budou určitě vyšší platy a stávkují u 5,1% nabídce. ČD se vytasili s 3% takže se nepřibližujeme ale vzdalujeme. I když něco přihodí.

2 0
možnosti

Jestli mi poplatek zvýší, tak naopak s tříděním přestanu.

0 0
možnosti

Sorry, nějak to přeskočilo, to patřilo jinam.

0 0
možnosti

Když si chtějí vyřešit problém s výší platů, můžou jít pracovat do ČR. Tady jsou lidé s platy zřejmě spokojení, žádné stávky, pohoda.

7 1
možnosti

Jen pro zajímavost - stávka je sice podle zákona v ČR možná , ale v podstatě vyloučená !!

0 2
možnosti

V článku mi chybí čísla, kolik si u DB vydělají - tady lidé mají 1/4 platu v Německu a zajímavé jak nikdo nestávkuje 8-o

0 4
možnosti

A možná proto máme tu 1/4 platu...

10 0
možnosti

To je masakr, v Norimberku je to snad už 3. stávka za poslední 4 roky. A to jsem možná některé nezaregistroval. Očividně se neumějí dohodnout.

0 1
možnosti

Další ukázka, že na železnici se nedá spoléhat jako na plnohodnotnou náhradu silniční/automobilové dopravy. Když se nádražáci rozhodnou stávkovat proto, že jim bude přidáno "jen" 5%/nesouhlasí s návrhem novely zákona o DPFO/nesouhlasí s již existující novelou zákona o DPH (pozn. 2. a 3. příklad byl realitou u nás v r. 2009, resp. 2010 - vyhrožování stávkou, pokud návrh bude předložen vládě, resp. pokud příslušný zákon nebude ihned zrušen), tak kdo spoléhá jen na vlakovou dopravu, má smůlu. I v takovém případě je fajn mít k dispozici auto, které jede i v takovéto situaci. Navzdory ekologistickým přáním typu "ať existuje kvalitní veřejná doprava tak, aby si lidé vůbec nepořizovali auta".

0 12
možnosti

řidiči kamionu a autobusu nestávkují ?

5 0
možnosti

J69a40n 82M76a15ň89a37s

10. 12. 2018 8:18

Další žluté vesty?

2 2
možnosti