Diskuze

Čeští obchodníci chtějí nové emisní poplatky a omladit vozový park

Několikatisícové poplatky za registraci starých a neekologických vozidel chce opět zavést Svaz obchodu a cestovního ruchu (SOČR). Jednorázové emisní poplatky se v Česku objevily už v roce 2008, kdy se týkaly vozidel emisních tříd euro 0 až euro 2. Lidé při jejich nákupu platili třítisícové až desetitisícové emisní poplatky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MS

Další příklad, jak se dá ekologie zneužít k obohacení.

2 0
možnosti
LK

Euro 4 je norma už poměrně hodně šetrná k životnímu prostředí. Navíc Euro 4 mají všechny motocykly, i ty nově vyráběné, s vyšší euronormou se zatím ani nevyrábí. Z toho plyne, že je to totální NESMYSL. Osazenstvo SOČR bych převelel na budování dopravní infrastruktury, resp. opravy komunikací (za požití rukou,lopat, a hlavně hlavy) .

4 0
možnosti
LK

Jestli chtějí pomoci ekologii, ať jsou všechny komunikace průjezdné, vybaveny zelenou vlnou, kvalitním povrchem. To vše má vliv na ekologii. Pokud auto/autobus bude stát na každé křižovatce několik minut , nebo stát v koloně a poskakovat po milimetru, tak vypálí zbytečně obrovské kvantum pohonných hmot bez jakéhokoliv užitku. Dokonce nezahřátý motor vyprodukuje obrovké množství emisí, protože při zahřívání pořádně nefunguje ani lambda regulace ani katalyzátor.

3 0
možnosti
SN

SOČR je symfonický orchestr českého rozhlasu. Zkratka pro tyhle lobbisty bude asi jiná.

0 1
možnosti
Foto

J57i35ř68í 35E96r21b27e42n

9. 10. 2019 12:05

Bohužel i tento lobbystický SOČR má tutéž zkratku - ale ten namísto hraní pouze podstrkává svoje notičky, aby podle nich pískal někdo jiný. :-)

1 0
možnosti
MB

Nechápu, proč by měla mít auto kdejaká zadávkovaná socka... natož nějakou čmoudící šunku... zvlášť v zemi, kde je solidní veřejná doprava.

Jsou lidi, kteří nemají řidičák ani auto po celý život a to z vlastního rozhodnutí a fungují vesele taky.

0 2
možnosti
JP

rozhodnuti "nemit auto" je uplne stejne tak dobre, jako rozhodnuti "mit auto" ... a pokud ocekavate, ze nekdo zacne chodit pesky jeno proto, aby vam nahodou necmoudil pod nos, tak tedy velmi pravdepodobne nezacne. me se tato problematika az tak moc netyka, mam zanovni trilitr, ale jestli bych mel na vyber mezi cmoudicim autem a zadnym autem, bude moje rozhodovani rychle a jasne.

jsou lide, kteri ziji cely zivot sami a vyhovuje jim to ... jsou lide, kteri fandi sparte a taky nejak ziji ... jsou lide, kteri z vlastniho rozhodnuti neji koprovku, a taky funguji. nikdo z nich ale nepozaduje aby zili sami i vsichni ostatni, aby se koprovka zakazala zakonem, nebo aby te bande neschopnych amateru fandili povinne i ostatni lide.

0 0
možnosti

Vrchol pokrytectví lumpů z AAA. Souhlasíme s omezením prodeje starších aut, ale dokud to nebude zavedené, rádi na nich budeme vydělávat. ;-D

3 0
možnosti
PV

Mám otázku pro obchodníky s auty - pročpak lidé s přijmy do 20 tisíc si asi nikdy nekoupí nové auto ?

Myslíte si, že je baví si kupovat 20 let stará auta ?

8 0
možnosti

Je to stejné jako např. topení uhlím.

Zdražení uhlí ani zmenšení dostupnosti starších aut nepřiměje logicky lidi k topení elektřinou a nákupu nových elektrovozů.

1 0
možnosti
Foto

R33o31m19a22n 31K93o57z40e39l

8. 10. 2019 23:56

Opravdu se tehdy omladil vozový park? O tom nic nevím, v 90.letech to bylo dlouhodobě 14 let a dnes je to skoro 15 let a půjde to určitě ještě nahoru, protože auta jsou mnohem trvanlivější.

3 0
možnosti
Foto

J87i58ř68í 83E13r37b86e58n

9. 10. 2019 7:34

Přesně tak, nechápu co je špatného na 15-20 let starém (a relativně bezporuchovém) autě, které stále bezproblémově plní tehdejší emisní limity Euro 3 / Euro 4, obzvlášť když byly už tehdy považovány za obrovský pokrok.

1 0
možnosti
LC

Jak to říkal nebožtík Standa Gross, když řešili, jak stará auta se můžou do Česka dovážet? ... Proč si ti lidé vlastně nekupují nová auta?

2 0
možnosti
MM

Je velmi pěkné, že SOČR má takovou péči o ekologii. A nebo..., že by to bylo trochu jinak?

2 0
možnosti