Diskuze

Efekt Grety Thunbergové: Švédů na letištích výrazně ubylo

Švédská letiště loni odbavila o čtyři procenta méně lidí, což znamená o dva miliony cestujících méně než v roce 2018. Pasažérů ubylo hlavně na vnitrostnátních linkách. Po omezení cestování letadlem volá hnutí švédského původu „flygskam“, jež by se dalo přeložit jako „stud z létání“. Ten loni zpopularizovala i aktivistka Greta Thunbergová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jí fandím, že jsem na protest už před 30ti lety přestal lítat letadlem. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Spíš Švédsko chudne díky přílivu dárečků.

0 0
možnosti
DS

To je ale hnusné foto.

0 1
možnosti
MN

M88i71l50a39n 35N35o42v80á44k

12. 1. 2020 12:14

Jakožto odpůrce Grety se zavazuji, že do konce života nikdy u nás nepoletím vnitrozemskou linkou. A na dálkové cesty budu využívat vysokorychlostní elektrické vlaky jedoucí jako přímé linky z naší republiky do všech destinací, kam v budoucnu pojedou. Myslím, že jsem tímto pro omezení uhlíkové stopy udělal vše.

0 0
možnosti
MP

To je dobře, že tyhle švédští fanatici neprudí po světě. Ještě by si měli dobrovolně vypnout klimaticky škodlivý Facebook, Instagram, Twitter, Bitcoin a Google.

0 0
možnosti
LK

Cela akce nulova uhlikova stopa je jen jeden velky podvod. Sikovne vyplnovani kolonek a odkloneni uhlikove zateze do jinych regionu.

Co treba ekologicka elektrarna na drevo pro kterou se drevo dovazi tisice km lodema ktere spaluji mazutosajrajt? Co ekologicke elektroauto pro ktere se dodava elektrina z tepelne el. na uhli? Co pomer casu jak dlouho strom hori a jak dlouho roste?

Vysledny efekt pro planetu je nula s nulou pojde. Vydelaji na tom jen ti co dokazi tak dobre vyplnit kolonky.

2 0
možnosti
MP

Možná to vyrovnám tím, že jsem letos zasadil 3 stromy a asi 5 keřů.

1 0
možnosti
MP

To je blbý, já jim to kazím.Loni nějakých 40 letů z toho 6 intercontinentálních a k tomu 30000km v SUV. K tomu topím plynem a na chalupě dřevem.

2 0
možnosti
MS

A co vám to přineslo?

1 0
možnosti
JP

Taková zpráva by si zasloužila být v sekci PREMIUM! ;-D

6 0
možnosti

M46a55r78e89k 76Š17i21m53o71n

11. 1. 2020 15:47

Já nechápu, jak chtějí dosáhnout nulové uhlíkové stopy. Vysázení stromu se započítá negativně, ale co pak s ním? Když ho porazí, udělají z něj něco, to doslouží a pak se to spálí, je to pozitivní uhlíková stopa. Když zetleje, je to zase pozitivní uhlíková stopa. Pálení nefosilních paliv se počítá jako nulová uhlíková stopa, protože ten strom ten uhlík ze vzduchu nejprve natáhl, ale co když už si ho někdo započítal na negativní bilanci?

1 0
možnosti