Diskuze

EasyJet poškodil handicapované. Zaplatí jim odškodnění, rozhodl soud

Nízkonákladový letecký dopravce easyJet v Británii v letech 2008 a 2009 opakovaně odmítl vzít na palubu tři handicapované osoby bez doprovodu. Firma argumentovala bezpečnostními důvody. To ale soud neuznal, aerolinky tak musí zaplatit pokutu 76 tisíc eur a odškodnit poškozené.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
.

.palič

14. 1. 2012 15:34
V

takových případech pomůže, když se majitelé firem naštvou a zavřou je. Ať je kvůli soudnímu rozhodnutí celej personál na dlažbě.

3 0
možnosti
TF

danny47

13. 1. 2012 20:34
Ad: Soud uznal...

Spíš soud rozhodl, ne... ? ?

0 0
možnosti
S

skrbling

13. 1. 2012 18:19
Euroatlantická civilizace se v ..... obrací

Nemám nic proti postiženým, dovedu si představit o co těžší život mají a ano, uvědomuji si, že na to, aby se člověk stal jedním z nich, stačí někdy sekunda a může se to stát komukoliv, třeba i mě. Přesto se mi hrubě nelíbí vměšování státu do vztahů mezi svobodnými osobami. Nízkonákladová doprava má určitá omezení, pročež je nízkonákladová. Přepravovat vozíčkáře je dražší. Neexistuje důvod, proč by měl stát někoho nutit činit tak na jeho úkor. Pokud si vláda myslí, že je společensky správné, aby se tak dělo, měla by to finančně kompenzovat z peněz daňových poplatníků (já osobně bych neměl problém právě na takovou věc z daní přispívat - na rozdíl od řady jiných, na které přispívám, i když vůbec nechci). Tohle je odporný lidskoprávní humus stejně jako všechna "antidiskriminační" opatření, na která naše politickykorektní civilizace jednou dojede.

8 0
možnosti
P

PIsa.lek

13. 1. 2012 20:28
Re: Euroatlantická civilizace se v ..... obrací

> Pokud si vláda myslí, že je společensky správné, aby se tak dělo, měla by to finančně kompenzovat z peněz daňových poplatníků (já osobně bych neměl problém právě na takovou věc z daní přispívat

A ona nízkonákladovka nemůže takové MIMOŘÁDNÉ případy pořešit ze svého zisku??

0 0
možnosti