Diskuze

Zdravá klobása, která pomáhá zažívání, bude na trhu možná už letos

Řezníci z Valašska a vědci ze zlínské univerzity testují uzeninu, která je stejně zdravá jako jogurt. Ovčácká klobása, v níž se spojuje maso a látky, které pomáhají trávení, už má i první výsledky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Damnian

6. 4. 2011 11:24
KDE????

Kde to koupím, kde to najdu, a kolik za to dám??? Pochybuju, že to koupím v Tescu.

0 0
možnosti

IVHO

6. 4. 2011 21:56
Re: KDE????

V prodejnách CARNEX-u, zatím. Naleznete je na jejich web stránkách.

0 0
možnosti

bludickan

5. 4. 2011 22:00
Zlínské VŠ

Vždycky jsem si myslela, že zlínské VŠ za mnoho nestojí, a právě Jan Hrabě z Ústavu technologie a mikrobiologie potravin zlínské univerzity mi to potvrdil. Jak může tvrdit, že ženy dávají přednost jogurtům před klobáskou? Mlíko si liji maximálně do kafe

Ať pan Hrabě dál bádá, zdravé klobásky jsou určitě fajn, ale ať při úpravě střevní mirkoflóry nepoužívá tolik dezinfekce. Po metylalkoholu se totiž nejen blábolí ale i blbne a slepne. ;-)

0 0
možnosti

10 nových životů

5. 4. 2011 13:16
Bude to i na recept...?????

0 0
možnosti

boudicca

5. 4. 2011 11:45
skopové biomaso s bílkovinami

je to stejná odbornice na výživu, jako je Kačenka Žaků odbornice na biomasu. "wow, skopové maso je určitě zdravé, prtoože je to biomaso a obsahuje spoustu bílůkovin." Jiná masa pravděpodobně obsahují mrkev... ;-D

0 0
možnosti

Qeebee

4. 4. 2011 21:24
Dám si, ale...

musí to posvětit doktorka Kateřina Cajthamlová. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

kunta_kinte - padly u Bydzova

4. 4. 2011 19:38
Ovcacka klobasa

z nemeckych ovcaku ? Mnam. :-P

0 0
možnosti

Undertaker

4. 4. 2011 18:48
fermentace = sušení za studena?

odkdy? mohl by mi tohle někdo vysvětlit?

0 0
možnosti

Titan no.1

5. 4. 2011 11:16
Re: fermentace = sušení za studena?

Mohl. Novinář prostě píše o něčem, o čem nic neví.

Navíc dělá senzaci z nějakého sušení za studena - a nenapadne ho, že kdyby ji sušili za tepla, tak zlikvidují biokulturu. Z nutnosti ctnost....

0 0
možnosti

odborar

4. 4. 2011 18:00
Pokud se podívám na strukturu, je to samé sádlo,

uzené maso také není zdravé, tak v čem je ten převratný objev? V použití ovčího masa? To se přece v klobásách užívá již dávno...:-)

0 0
možnosti

Titan no.1

5. 4. 2011 11:36
Re: Pokud se podívám na strukturu, je to samé sádlo,

Ve vláknině. U uzenin a masných výrobků je největší problém to, jak se chovají ve střevě (a jak tím přispívají ke vzniku rakoviny tlustého střeva) Vláknina je nestravitelný podíl, který spolu s dalšími přísadami zamezí převaze hnilobných procesů ve střevě. Navíc na rozdíl od uzenin zvyšuje střevní motilitu, takže se potrava a zbytky po jejím trávení pohybuje střevem rychleji.

Vláknina být vidět vůbec nemusí a může vytvářet koloidy - třeba agar na dortu, ve kterém jsou "ukotveny" jahody...

0 0
možnosti

ODSCSSD 5

4. 4. 2011 16:35
to ze v ni jsou probiotika jeste neznamena ze je zdrava

...

0 0
možnosti

kuk....vykuk

4. 4. 2011 16:02
Nevím nevím,

Ale já nejvíc věřím svému uzenému z jakéhokoliv druhu masa. Nedávno jsem udil kapry a to je delikateska, ne jako kupované z obchodu, máčené v nějakém obarvovacím a ovoňovacím tentonoc.

0 0
možnosti

ODSCSSD 5

4. 4. 2011 16:36
Re: Nevím nevím,

jo mi udime kurata.... a taky jsem nikde nic podobnyho nejedl z obchodu....

ale uprimne... to domaci udeni je jeste vic nezdrave nez to hnusne kupovane. ;-D

0 0
možnosti