Diskuze

Záchranka a policie musí jezdit i na drahý benzin

Prudké zdražování benzinu tlačí ke zdi hasiče a záchrannou službu. Jejich finance jsou omezené, přestat jezdit kvůli drahé ropě ale nemohou. Náklady na pohonné hmoty přitom tvoří asi desetinu provozního rozpočtu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

HáRoš

6. 9. 2005 13:46
Naštěstí
NAštěstí mohou záchranáři požádat ministerstvo práce a sociálních věcí požádat o speciální příspěvek na přepravu sociálně slabých občanů. Bude plně postačovat, když při převozu infarktů budou mít pacienti u sebe daňové přiznání za poslední tři roky nebo potvrzení o platu od zaměstnavatele. Škromach už na to zřizuje nový odbor - Odbor příspěvků na dopravu integrovanou záchr. službou pro sociálně slabé vrstvy. Kdo podmínky nesplní (bude mít vyšší příjem) bude prokazovat složenkou, že uhradil speciální daň na benzín pro vozidla státní správy. sobotka už na to zřizuje speciální odbor na FÚ a připravuje vyhlášku, podle které neplatiči nebudou mít nárok na jízdu se zapnutým modrým světlem.... Ech, absurdistán v praxi..
0 0
možnosti

Radek

6. 9. 2005 11:10
divný koloběh
Tak tomu nějak nerozumim - půlka ceny bezinu je spotřební daň a DPH - to končí ve státních financích. Policie, záchranka i hasiči jsou placeni ze státního, tak kde je problém? Asi to souvisí s tim, že z občanů dělá vláda blbce, když tvrdí, že dálnice D47 bude dražší, protože se zvýšilo DPH na stavební práce... takže se těch peněz akorát přendá z jedný kapsy do druhý víc.
0 0
možnosti

Filip D.

6. 9. 2005 11:26
Re: divný koloběh
přesně tak...
0 0
možnosti