Diskuze

Při vedrech má právo na úlevy v zaměstnání každý, zákon určuje jaké

Kvůli tropickým teplotám v posledních dnech zaměstnavatelé často dávají svým zaměstnancům úlevy – některé jsou povinné, některé záleží na jejich dobrou vůli. Obzvlášť v prostorech bez klimatizace totiž v takových podmínkách lidé častěji dělají chyby a zvyšuje se nebezpečí úrazu či onemocnění.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M66a69x 39D27e22v49a26i29n45e

26. 7. 2019 22:24

Vím o člověku, co svým zaměstnancům zakázal ledničku, i když by si jí zaměstnanci pořídili sami (aby nevznikl náklad majiteli). Zakázal jim jezdit do práce společně jedním autem (protože kdyby auto mělo problém, tak se do práce nedostaví víc lidí).

Zásadně zakazuje braní si dovolené mezi svátky a v nové hale vypíná klimatizaci, aby ušetřil, zakazuje zaměstnancům nechávat otevřené dveře do dílny a nutí je přes léto v takovéto plechové hale bez chladného nápoje a sebemenšího průvanu pracovat v 37 stupních (připomenu, že se jedná částečně o dílnu, kde jsou i stroje, co pěkně topí, žádné sedavé zaměstnání).

Lidi, kteří přijdou na pracoviště později, jak 10 min předem, si zve na kobereček a dusí je půl hodiny, jak si to představujou, že míň jak za 10min se nemohou připravit na práci.

A toto je prosím jen kapka v moři, co ten člověk "umí". A světe div se, takto se ukájí na zaměstnancích hafec let a no problemo.

Reálně má zaměstnanec jen právo odejít z práce, protože jakákoli stížnost = peklo na pracovišti, který ten zaměstnanec nedá. A ostatní mu nepomohou, protože je pro ně třeba práce kritická a nemohou si dovolit problémy.

Zdar Max

0 0
možnosti

Tak to se divím, že v dnešní době, kdy hledají lidí všude, mu tam ještě někdo pracuje. Pokud ano, tak je pěkně blbej.

2 0
možnosti

Pokud sef neni motyka tak nenecha nikoho v 35 st. v praci

0 0
možnosti

Když je horko, udělám si homeoffice u bazénu. Lepší než sebelepší klimatizaci.

0 0
možnosti

Nejlépe je v tomto horku pekařům u pecí, keramikům nebo slévačům. V zimě prima teplíčko, ale v létě doslova peklo

6 0
možnosti

No nevím, s tou zimou. Kdysi jsem u podobné pece něco dělal a stav, kdy mi do obličeje sálal žár a na záda táhl ledový průvan, nebyl nic moc.

10 0
možnosti

P10e73t32r 65M23a97r38e55š

26. 7. 2019 15:41

Nejspolehlivější úlevou je jednoduše instalace klimatizace. V civilizovaných, i ve spoustě tzv. rozvojových zemí je minimálně v kancelářích klimatizace neoddiskutovatelný standard. Jen u nás ze vždycky najde někdo, kdo s koláči v podpaží hlásí, že Česko přece není tropická země, tak na co klimatizace.

24 3
možnosti

No a když už někde klimatizace je, tak nastoupí všudypřítomná úderka lidí, kteří jí nesnáší a za každou cenu jí striktně odmítají a okamžitě vypínají.

23 0
možnosti