Diskuze

Vláda zvažuje zavedení válečné daně. Čirý populismus, říká opozice

Vláda vážně debatuje o zavedení válečné daně, uvedl ministr financí Zbyněk Stanjura pro CNN Prima News. Na rozdíl od sektorové daně by se ta válečná týkala především firem s mimořádnými zisky, které plynou z vnějších okolností. Zástupci hnutí ANO označili tento krok za populismus, proti je také SPD.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevíte, jak to bude s pokrytím mimořádných ztrát? Formou válečné dávky pro podnikatele - z výnosů válečné daně.

0 0
možnosti

Válečná daň v zemi, kde se neválčí. Nebo výpalné za hloupost našich zastupitelů ve vládě? Nebo snad daň za diplomatickou nevzdělanost? Kdy už v této zemi nebude na všechno doplácet občan, ale i politici a úředníci budou postihováni za své chyby?

1 0
možnosti
Foto

S kým Česko válčí ? Jedeno hloupější vládní prohlášení za druhým. Neschopnost a prázdnota při řízení svěřených ministerstev. Antibabišismus jim ještě šel, jinak čiší bezradnost. Ještě, že náš předseda vlády je fešák a líbí se dámám v Bruselu.

1 0
možnosti

Tak říkali,že vždou vyjdou až s dohodnutou variantou, a teď jeden přes druhého plácají -Fiala, StanJura, Pekarová, Bartoš atd. Akorát poškozují akcionáře ČEzu, nějaké fondy už je chtějím žalovat, dividendy vyplácí až za 3 měsíce, neskutečná drzost . Okrádají lidi .Myslím, že předčasné volby budou dobrým řešením :-/

2 0
možnosti

Zajímavé je, že ti stejní opoziční klauni ještě než otočili o 180 ještě před pár týdny bili na poplach, jak nás ČEZ přes Lipskou burzu okrádá a je třeba mu daní z extrémních zisků přistřihnout křidélka.

V té chvíli si totiž ještě mysleli, že ODS je absolutně proti.

0 2
možnosti
Foto

Ty, co se ještě včera z promořování pomočovali, vyléčí dnes naše válečná daň!

1 0
možnosti
Foto

Nešlo by smazat ten odstavec, který tam vyplodil soudruh z SPD? To jsou strašný nesmysly, co tahle parodie na politickou stranu dokáže vyplodit.

0 1
možnosti

J87a58r84d91a 38F12i83c94e54k

11. 8. 2022 15:02

Válečná daň přestože nejsme ve válce (pominu-li tu co sice taky nevyhlášeně, ale zjevně bojuje stát s občany) a zdanění "mimořádných zisků" jaká bude jejich definice? Doufám, že dostatečně gumová, aby ji mohl finančák aplikovat dle uvážení příslušného soudruha úředníka!

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
9 0
možnosti

Jaká válečná daň??? Copak my jsme ve válce?? Ti už jsou tak zoufalí, že už neví coby, ale na zisky ČEZu nesáhnou....

9 0
možnosti