Telecom získal na Starzone umělce z BMG

  • 1
Český Telecom získal pro svůj mediální portál Starzone první velké hudební vydavatelství. Na internetu se objeví písničky umělců, které zastupuje společnost BMG. Cena za stažení jedné skladby bude začínat na třiceti korunách.

BMG má jen v lokálním katalogu kolem tří tisíc písní, počáteční nabídka je ale zatím menší.

„Od 12. července bude na portálu přes 200 písniček všech hudebních žánrů, které se budou neustále doplňovat. Standardní hudební nabídka by se měla pohybovat v řádu několika tisíc písniček, v ceně od 30 korun za jednu píseň s časově neomezenou dobou licence,“ uvedl marketingový ředitel Telecomu David Duroň.

BMG má na českém trhu zhruba dvanáctiprocentní podíl. V tuzemsku zastupuje například Janka Ledeckého či Vlastu Redla, skupiny Buty, Elán a finalisty soutěže Česko hledá SuperStar.

Ve světě pod značkou BMG nahrávají Britney Spears, Pink, Dido nebo Whitney Houston.

„Výhledově bude na Starzone celý náš domácí katalog, tedy na 3000 tracků, a také dalších 11 tisíc alb zahraničních interpretů,“ řekl ČTK šéf české odnože BMG Milan Herman.

Až dosud nabízel Telecom na Starzone výhradně filmy. Dohodě se ale údajně blíží i jednání se společnostmi AQS, SPI, EMI/Monitor, SonyMusic/Bonton či Warner Music.