- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ono je to samozřejmě individuální, u kámoše sme sbírali palavu, která měla 24°NM, hibernal 23, tramin 22
Vinaři jsou lidé, kteří ze sladkých hroznů dovedou vyrobit kyselou břečku. Brrr.
Nejsem žádnej ekonom, ale “ Hodně vinařů ho letos vyrábět nebude kvůli zavřenému gastru i zrušeným slavnostem a akcím. Zdražit by nemusela.”
Něco mi v tom nesedí.
Klidně ať je zdraží, hlavně abych mi někdo dodal mé oblíbené víno s ovocitou a botrytickou vůní, ve kterém mineralita a kovovost přechází až v břidličný vjem, umocněný dochutí zkorodovaného železa s lehce slaným závěrem. To jsou parametry ze kterých nehodlám slevit.
Však také klimatologové předpovídali, že tento rok bude suchý...
Ja bych tak pesimisticky nebyl. Proste nemuze byt kazdy rok skvely, ale neznam rok kdy by vino bylo spatne, jen to maji vinari tezsi a je treba vybirat.
Těším se na ta vína 2020.
Do dnes si častěji kupuji pokud jsou, bílá vína 2018.
Nevím proč ale jsou super.
Neboli kvalita nízká, neboť hrozny nedozrály jak třeba.
Mne se nezda, ze byste to tak docela vyastihl.Jmenovane Sauvignony mely 20 st ceskYch a 19 Closter neubutskych. Jestli to neuztalo kolem Melnika, ve Znojme na Kravi hore, v Tasovicich, hodonicich,,,je to vyborne..