Diskuze

Nový zákon může paralyzovat stavebnictví, hrozí studie ministerstva

Vytvoření soustavy státních stavebních úřadů, kterými chce nový stavební zákon zrychlit stavební řízení, si vyžádá enormní vstupní náklady a v nejhorším scénáři může paralyzovat celé stavebnictví a vyjít na desítky miliard korun, varuje studie ministerstva vnitra.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

R95a40d26e48k 84H64o87l96í10k

4. 12. 2019 12:32

proč je stavební povolení ke stavbě rod. domu nastaveno tak, že je odrazujícím prvkem, super drahým luxusem, protěžující skupinu darmožroutů.....když v civilizovaných zemích je vyřízení otázkou několika kliknutí?

2 0
možnosti
Foto

Nějak nerozumím proč se do toho angažuje vnitro. Tedy krom PR ČSSD.

Digitalizace už měla dávno proběhnout a argumentovat že se budou muset postavit budovy za desítky miliard je hodne nadsazené.

2 0
možnosti
MV

Hrozí nejen to, co je v článku napsáno, pokud návrh zákona projde v navrhovaném znění, tak se tahle země v případě staveb může rozloučit s institucionálně nezávislou ochranou životního prostředí a památek, jak ji máme od roku 1989. O všem bude rozhodovat stavební úřad. Ale právě proto odborníci ze stavebních úřadů, které znám, do nové soustavy vůbec nechtějí vstoupit, protože logicky odmítají nést odpovědnost za podpis rozhodnutí, kterým budou např. rozhodovat i o rozsahu kácení, o zásahu do krajinného rázu, o tom, zda je stavbu možné postavit v ochranném pásmu lesa atd atd. Ze všech stran slyším, že do tohohle prostě nepůjdou.

1 2
možnosti
Foto

tak ať jdou do soukromé sféry.

V délce stavebního řízení jsme v poslední čtvrtině všech států světa.

O pozemních stavbách ani nemluvě. To co si tu dovolil jednoclenny spolek Děti Země to snad v Evropě nemá obdoby

1 0
možnosti
SK

Návrh zákona včetně způsobu jeho realizace je další paskvil z dílny hnutí ANO, zpracovaný "odborníky" z Hospodářské komory na přání samotného Andreje, který chce všechno ovládnout ve svůj prospěch...

1 1
možnosti