Mojito
* 6 cl rumu Bacardi nebo Havana
* 2 cl limetkové šťávy
* 2 cl cukrového sirupu
* lístky máty peprné nebo fresh mint
* soda nebo Mattoni
Tumbler (vysoká sklenka bez stopky) naplníme do 2/3 drceným ledem a rozetřenými lístky máty peprné, doplníme všemi ingrediencemi. Nakonec nápoj ozdobíme ještě snítkou máty.
Pina Colada
* 4 cl rumu Bacardi nebo Havana
* 2 cl kokosového mléka
* 8 cl ananasového džusu
Do šejkru dáme drcený led a ingredience, protřepeme a nalijeme do skla. Ozdobíme třešinkou či plátkem ananasu.
Domácí štěstí
* 5 cl třešňovice
* 15 cl multivitaminového džusu
* 2 cl grenadiny
Do sklenice vložíme pár kostek ledu, přidáme džus, poté třešňovici a grenadinový sirup. Ozdobíme spirálkami z pomeranče a citronu.
New Year's Eve Passion
(tip barmanky hotelu Radisson SAS Alcron Zdeňky Trtíkové)
* 3 cl vodky
* 1 cl citronové šťávy
* 2 cl brusinkového džusu
* 1 cl Monin Fruit de la Passion
šampaňské na dolití
Do šejkru na led odměříme všechny ingredience kromě šampusu a protřepeme. Poté přecedíme do větší flétny na šampaňské a opatrně dolijeme šampaňským.
Hilton Bartender 1
(tip manažera Zest baru hotelu Hilton Aleše Buzka)
* 5 cl vodky
* 2 cl cherry brandy
* 1,5 cl brusinkového džusu
Do šejkru na led přidáme všechny ingredience a protřepeme.
Bloody Mary
* 4 cl vodka
* 6 cl tomatového džusu
* 1 cl citronové šťávy pepř, sůl, tabasco, celer
Připravujeme buď přímo do sklenice na kostky ledu nebo v šejkru. Ozdobíme například tyčinkou z celeru.
Koktejl Mojito |