Slevy. Ilustrační foto.

Slevy. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Sasko vynalezlo nový trik: slevy "na druhou"

  • 9
Výprodeje! Když tohle zazní, rodiče oblékající potomky zbystří, sportovci zpozorní a pravidelní "turisté" po nákupních centrech hledají občanky nebo pasy. Obchodníci v Sasku jsou ale ještě mazanější. Vynalezli nový trik, který slevy rozloží do dvou kroků. Lidé tak mají pocit, že opravdu výhodně nakoupili.

Obchodníci hned v několika obchodech zboží zlevnili a ještě u kasy odečítají další částku, jež je označována jako rabat obchodníka - pohybuje se od 20 do 30 %.

Když tedy najdete v regále boty s původní cenou 120 eur, zlevněné na 59 eur, u kasy se pak dozvíte, že konečná částka, jíž zaplatíte, bude 41 eur.

A proč jsou výprodeje pojem? Zlevnění je jednak opravdu velké. V obchodech najdete navíc kvalitní značkové zboží, při reklamacích obchodníci nediskutují a vrací peníze.

Nejlevnější nábídka platí do poloviny srpna
Výrazné zlevnění sportovního a spotřebního zboží i oblečení potrvá do 11. srpna. Po tomto termínu sice zcela jistě v regálech obchodů v Sasku zlevněné zboží také najdete, ale spíše, někde stranou a v menším množství nebo bude odesláno do nejrůznějších outletů.

"Vyplatí se zřejmě spěchat, už je to dost probrané,“ říká šestačtyřicetiletá Andrea z Liberce, která se byla podívat v několika obchodech v centru Drážďan. Patřila mezi stovky Čechů, kteří sem o víkendu za nákupy vyrazili.

Na parkovištích kolem drážďanského nádraží byly vidět desítky aut s českými značkami. Převažovali Severočeši a Pražáci. V obchodech zněla čeština. A o co mají našinci největší zájem? Podle jejich vyjádření nejčastěji nakupují oblečení a sportovní zboží.

"Výhodou je, že najdete všechny velikosti, dobrá kvalita, nepřeberné množství barev a samozřejmě ceny, slevy jsou opravdu výrazné,“ říkala zhruba padesátiletá Češka, která nakupovala v obchodě SportScheck v drážďanské Altmarkt Galerii, což je vedle Karstadtu největší nákupní centrum v Drážďanech.

Sledujte upozornění v obchodech
V Sasku se nyní někde vyplatí číst nejen cenovky, ale i upozornění u pokladen. Je sice jen v němčině, ale i tak mohou ti, kteří tímto jazykem nevládnou, vyrozumět, že mohou získat ještě další slevu. Při placení pokladní odečte rabat obchodu, který se pohybuje kolem 30 procent.

U letního oblečení a letních sportovních potřeb je to méně, u zbylého zimního zboží v regálech více. V tomto případě jde hlavně o lyže, bundy, gore-texové oblečení a sportovní svetry. O výši rabatu snižují ceny v obchodech v drážďanském Karstadtu a například také ve SportAréně, nákupním domě s všemožným zbožím pro volný čas.

Příklady slev

Běžecká obuv Adidas Sup. Control
V Sasku 55 eur (1595 Kč)
V Česku 3890 Kč
Trekové Salomon Xa Comp 2XCR
V Sasku 56 eur (1624 Kč)
V Česku 3190 Kč
Vycházkové Merrell Relay Drive
V Sasku 41 eur (1189 Kč)
V Česku 2820 Kč
Vycházkové Puma Aiki Cat W
V Sasku 49 eur (1450 Kč)
V Česku 2290 Kč
Squashová raketa Oliver Centurio
V Sasku 49 eur (1421 Kč)
V Česku doporučená cena pro maloobchod 2800 Kč, na internetu 2390 Kč
Trika Quicksilver
V Sasku 19,95 (578 Kč)
V Česku 620 Kč 

DALŠÍ ZLEVNĚNÍ:
Zavazadla (kufry, batohy) -30 %
Oblečení letní -30 - 80 %
Oblečení zimní (stará kolekce lyžařských bund) -30 - 80 % Společenské oděvy (košile, obleky, kostýmy, kalhoty, svetry) -30 -50 %
Tenisové rakety -20-70 %
Obuv (sportovní i společenská letní) -50 - 70 %
Stany, spacáky -20 - 50 %

Zdroj: Altmarkt Galerie, SportArena, SportScheck, Deichmann, Rolland, Pimkie, Xanaka, Triumph, Puma, SinnLeffers, CastPack, Asics, Timberland, Oliver

Jezdíte kvůli levnému zboží nakupovat do zahraničí?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 sobota 28. července 2007. Anketa je uzavřena.

NE
NE 887
ANO
ANO 136