Diskuze

Průměrná mzda na konci roku prolomila hranici 28 tisíc korun

Průměrná mzda se poprvé vyšplhala nad hranici 28 tisíc korun. V posledním čtvrtletí se v porovnání s předchozím rokem zvýšila o 1 046 korun na 28 152 korun. Nárůst byl podobný i po odečtení inflace, která byla loni minimální. Dvě třetiny Čechů však na průměrnou mzdu nedosáhnou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejvíc si na průměr a medián stěžují lidé, kteří neví co to je. Vzhledem k tomu, že modus a medián je učivo devátého ročníku základní školy, tak si na to obvykle stěžuje ten, který si svůj nízký plat opravdu zaslouží.

2 9
možnosti
Foto

Chjo chjo chjo, proč mají lidi pořád potřebu si honit triko...

5 1
možnosti

Asi nevíte co to úsloví znamená, viďte? Já jsem jenom už opravdu unavený poslouchat stále dokola ty kecy o dělení kuřat a o tom, že dělník má 10.000 a politik 100.000. A že většina lidí má méně než 16.000. Pokaždé, když podobný článek vyjde. Přitom lidi, kteří s podobnými prohlášeními přicházejí bývají i zadarmo drazí.

4 6
možnosti
Foto

Tak ano, asi jsem Vás špatně odhadl. Já jen, že není vždy vše jen černobílé.

0 0
možnosti

Tak je neposlouchejte a odpočívejte, ať neskončíte na nemocenské s únavovým syndromem.;-D

1 0
možnosti

Politici se vyznačují tím, že používají mnoho cizích slov, aby jim obyčejní lidé co nejméně rozuměli. To samé je medián. Když se v médiích objeví průměrná mzda podle mediánu, tak většina lidí neví o jaký se jedná vzorec. Proč se tedy neuvede reálná průměrná mzda? To je právě ten problém, že naší společnosti chybí komunikace mezi vrstvami. Podle hesla sytý hladovému nevěří. Kdepak je heslo vláda národního porozumění. A Váš názor, že když je někdo hloupý, tak si to zaslouží. To je názor asociála, kterým evidentně jste.

0 0
možnosti

Neznám nikoho, kdo by si stěžoval na modus, medián či průměr. Lidé si spíše stěžují na cifru na výplatnici...A třeba existují i lidé, kteří, ač neznajíce, co je modus, dokáží postavit dům, ukovat zábradlí, či vyfouknout sklenici nadčasového designu....

2 0
možnosti