Podzim přinese levné lety do Berlína a Milána

  • 15
Seznam měst, do kterých bude možno létat za pár stovek, se opět rozšíří. Nízkonákladová společnost Germanwings spojí od října Prahu s Berlínem. Český dopravce Travel Service, který létá pod značkou SmartWings, zase v září začne létat do italského Milána.

S německou společností Germanwings je zatím možné z Ruzyně létat na letiště mezi Kolínem nad Rýnem a Bonnem. Letenky začínají na 19 eurech, tedy asi 570 korunách, a to včetně letištních poplatků.

Kromě Germanwings létají mezi Prahou a Berlínem dvakrát denně ČSA. Letenka národního dopravce stojí od 2990 korun bez poplatků pro obousměrný let. Mluvčí ČSA Jitka Novotná nepředpokládá, že by dopravce cenově reagoval na příchod nízkonákladové konkurence.

Smart Wings navíc v červenci zahájí lety do britského Manstonu, které bude provozovat s leteckou společností EU Jet. Linky s označením obou dopravců na trase Praha - Manston budou od 12. července v provozu třikrát týdně.

Smart Wings bude nabízet marketingovou podporu, lety bude zajišťovat EU Jet. Podobnou spolupráci má Smart Wings na trase do Curychu se švýcarskými Helvetic.

Kromě Milána, Manstonu a Curychu směřují lety Smart Wings do pěti dalších evropských měst a od května dopravce zahájil další čtyři lety do přímořských letovisek. Jednosměrnou letenku je možné zakoupit od 990 korun, k tomu je ale třeba připočítat letištní poplatky.

Kam létají Smartwings

Londýn
Amsterdam
Londýn
Paříž
Řím
Madrid
Palma de Mallorca
Soluň
Heraklation
Larnaca
Curych
Milán - od září

Kam létají Germanwings
Kolín/Bonn
Berlín - od října

,