Pivovarníci soutěží o titul Pivní pečeť

Čtyřdenní maraton pivních slavností, kterých se účastní dvaapadesát pivovarů, odstartoval v hotelu Amber Palcát. Pivovarníci začali včera točit pivo v patnácti stáncích, každá značka nabízí více druhů. Slavností se zúčastní také čtyři pivovary ze zahraničí.

Pivovary soutěží o Českou pivní pečeť v jedenácti kategoriích. „Pivo degustují skuteční odborníci - sládci, podsládci či výrobní ředitelé pivovarů,“ uvedla vedoucí Odboru kultury a cestovního ruchu táborské radnice Lenka Horejsková. více ZDE

Výrobci minerálních vod se utkají v soutěži o Zlatý český pramen.

Patnáctý ročník Reprezentačních slavností piva a minerálních vod doprovází kulturní a hudební program. Vstupenky na páteční vyhlášení vítězů pivních soutěží už jsou vyprodané.

Loňský ročník slavností vyhrál ve dvou hlavních kategoriích pivovar a sodovkárna Jihlava. Pivo z tohoto pivovaru uspělo u odborné poroty v kategoriích světlé výčepní a světlý ležák. Mezi tmavými výčepními pivy byl podle odborníků nejlepší Samson z Budějovického měšťanského pivovaru. V kategorii tmavý ležák zvítězil Staropramen. Českou pivní pečeť získal za nejlepší tmavý speciál humpolecký Bernard.