- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Potrebovala bych poradit, kde sehnat nejake informace o instantnim pivu. mam napsat referat ale nedari se mi o tom nic moc zjistit. nevite nekdo o necem? diky
aby ležák musel opravdu ležet
dneska kdejaké jedenáctistupňové europivo je ležák
vyrábí u nás ještě nějaký větší pivovar dvanáctku?
Podle mě ani Litovel nedělá nic jiného než klasicky vařenou jedenáctku.......
Víte jak se vaří europivo? Vezme se sypká směs, takové instantní pivo. Přes tu se prožene horká pára a dostane se +- 20° výluh (espresso). Výluh se nechá trochu uzrát. Pak se výluh naředí vodou adekvátně tomu, jak silné má být výstupní pivo. Přidají se z bombiček bublinky, naposledy se to promíchá a vesele se stáčí. Na druhou stranu je to pořád složitější než "výroba" CocaColy a podobných čurivod. A jaká je pak cena v rstauraci? Nejlevnější je obyčejné české pivo. Pak europivo. A nejdražší je cola. Pořadí výrobních nákladů je opačné. ?!
Nedávno jsem si koupil Zubr. Desítka ještě z nouze šla, ale ta dvanáctka byl fakt hnus se smradlavým ocasem (asi jako Zlatovar z Opavy). Holba je ještě z nouze pitelná. Jedině ten Litovel je z téhle trojice dobré pivo.
Mno a čemu z produkce Zubru říkáš desítka a čemu dvanáctka?
a zajděte si do pivovarské restaurace Pegas, nebo na předměstí, do Žebětína, na domácí pivo Richard. To není o boji s giganty, to je o chuti piva...
šak jasné, na Pigas (na čáře nebo do růžového) zme chodílí celú výšku, ten nemá chýýýbu, žééé?
Pod čarou čtu: STOP HEINEKENU a podobným europivům, ať už se vaří v Čechách (= zahraničními majiteli Popovic, Starobrna, Radegastu, Staropramenu) nebo jinde. Jen tak dál, snad se i Čecháčci naučí, co je to pravé pivo a odliší ty cizí patoky. My na Moravě to už víme.
Fandim vsem malym pivovarum v souboji s giganty typu Gambrinus. Vubec nechapu, kdo muze pit to pouze prumerne, zato radne predrazene pivo, kdyz tu mame klenoty typu Holba, Cerna Hora nebo Rychtar...