Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Kvůli přílivu ukrajinských uprchlíků zdraží v Česku nájmy, varují experti

Uprchlíci z Ukrajiny mohou změnit český trh s nemovitostmi. Podle expertů je možné čekat mnohem vyšší poptávku po nájemním bydlení, která se pravděpodobně promítne i do cen. Nemovitostních prodejů se však rusko-ukrajinský konflikt nejspíš nedotkne a odborníci i kvůli rostoucím úrokovým sazbám čekají spíše jejich pokles.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V Nizozemi platim okolo 800€ a ve vetsich mestech u pobrezi klidne 1000€ mesicne. Ovsem za praci dostanu ctyr, ale nekdy i desetinasobek toho, co v CR, takze to utahnu tady i doma. Ovsem ted, pokud za plyn bude CR platit trinactinasobek toho, co Nemecko, mozna radeji zustanu v Nizozemi.:-/

0 0
možnosti

Toto je největší průšvih, který se na nás valí v souvislosti s migrační krizi, přitom snad čtu první článek na toto téma. Místo toho se řeší počet gynekologů a dětských hřišť. Lidé, kteří nebydlí ve svém, budou mít opravdu velký problém a vláda by s tím něco měla začít dělat, jinak se to obrátí proti samotným Ukrajincům.

3 0
možnosti
Foto

Předpokládám, že lidé v nájmech mají platné smlouvy a většina pronajímatelů upřednostní stabilitu před Ukrajinci. Ale pokud má někdo špatnou platební morálku, tak by se bát měl.

1 0
možnosti

Problém není ani tak cena bytů, která není vyšší, než jinde v EU, ale problém je, že máme nesrovnatelně nižší příjmy a příchodem nové pracovní síly v řádu desetitisíců a možná i statisíců lidí ochotných pracovat za málo se to rozhodně nezmění k lepšímu a tímto se motáme opět v začarovaném kruhu, který je ještě umocněn zeleným šílenstvím, drahými energiemi a vysokou inflací.

Za této situace dávat Ukrajince do bytů zdarma a našincům zvedat nájmy není dobrý nápad, to může brzy znamenat problémy a z vítacího nadšení se to může rychle překlopit k nevraživosti, bude stačit pár nějakých excesů z ukrajinské strany jako spouštěč a že nějaké budou je v tom množství více, než jisté.

8 1
možnosti
Foto

Musíme doufat v poctivost podnikatelů, zvlášť těch angažovaných v politice, kteří ty lidi z Ukrajiny zaplatí určitě slušně. ;-D

2 0
možnosti

M74i55r90e80k 45G27a40j16e52r

19. 3. 2022 10:22

Expertů by se mohli ptát na něco podstatnějšího, co nedokáže zodpovědět každý druhý, kdo trochu přemýšlí.

3 0
možnosti

No řeknu to asi tak...... Česká republika nemá až takový problém s nedostatkem bytů. Česká republika má problém s nedostatečnou výší platů.

Pokud porovnám například srovnatelný byt 1+1 v Rosenheimu a třeba v Hradci Králové tak rozdíl na nájemném je je 10.000,- Kč, přitom takový byt v Česku o moc levněji než v Německu nekoupíte a náklady na režii takového bytu jsou u nás skoro stejné jako v Německu. Hodně bytů, které si lidé v Česku koupili jen jako investici do nemovistosti tedy zůstává raději neobsazených, protože jejich pronájem za ceny nájmů v čr není moc lukrativní. Přitom spousta lidí u nás má problém i tyto nájmy ze svých výplat zaplatit.

Samozřejmě....protože je rozdíl mít výplatu v Česku 30.000,- čistého a nebo 70.000,- v Německu a zaplatit z toho nájemní bydlení ve výši 20.000,- které je běžné v Německu. Na to prostě většina Čechů nemá, takže ano Česko nemá problém s nedostatkem bytů. Česko má problém s výší mezd, ze kterých by nájemníci mohli zaplatit takové nájmy aby se majitelům investičních bytů vyplatilo je dát na trh k pronájmu.

18 1
možnosti
Foto

hezká esej, ale celkem k ničemu... nájemné se odvíjí od množství bytů na trhu a mezd... při nedostatku bytů by nájemné vyletělo tak jako tak, kdyby vyletěly nahoru mzdy...

3 2
možnosti

Bohužel, tohle je věc, kterou vláda (ani žádná předchozí) neřeší a nikdy řešit nebude a nechá v tom občany ČR pořádně vymáchat. Minimálně by měla říct, že pobyt uprchlíků bude striktně limitovaný jen na dobu trvání konfliktu a že pobyt zde je jen nouzová pomoc k záchraně života, že prostě není možné, aby nějaké významnější množství těch lidí tady mohlo zůstat i po skončení války, protože ČR žádné volné kapacity běžného bydlení nemá, naopak jich má nedostatek i pro vlastní občany. Ovšem samozřejmě je to v rozporu s majiteli podniků, kteří se jen třepou na to, že získají snadno lacinou pracovní sílu a problém bydlení řešit nebude, to nechá na státu. Uprchlíkům budou platit minimální mzdy s tím, že bez znalosti češtiny provádí jen nekvalifikované práce a stát jim ještě bude doplácet příspěvky na bydlení. A tím zmizí poslední zbytky volných nájemních bytů. Opravdu je mi líto našich občanů, kteří nemají dlouhodobě bydlení vyřešeno.

14 1
možnosti

z minimálních mezd drahé nájmy nezaplatíte.

3 0
možnosti

Zase reklama realitek. Rychle vydělat na čemkoliv.

3 5
možnosti
Foto

tohle není žádná reklama, tohle je prostě realita, která logicky nastane, nic víc bych za tím fakt nehledal ;-D

6 2
možnosti
Foto

Ano, 500 000 lidí znamená cca 100 000 bytů. A vzhledem k tomu, že žít na lehátku je dlouhodobě neúnosné, tak nastane neskutečná mela o volné byty. Jenomže my tu jaksi volných 100 000, no i kdyby 50 000 bytů fakt nemáme... Takže někdo musí nejdříve z kola ven... Nejdříve zmizí z nabídky skoro všechny volné byty, zůstanou jenom ty velmi drahé, ale i ty zmizí... a potom i mnozí pronajímatelé osolí i stávající nájemníky... zaměstnavatelé a pronajímatelé už se nemůžou dočkat na to, co tu nastane... Ale možná se pletu a jestliže dnes je problém sehnat místo na lehátku někde v tělocvičně, tak s byty to bude brnkačka.... :-)

6 1
možnosti
Foto

To jste si pořád ještě ten byt nekoupil?

0 3
možnosti

J98a65n 68F81e16h18é26r

19. 3. 2022 8:00

Na vesnicích je to lepší tam bydlí ve svém hodně lidí a v nájmu většinou ty kteří o ten svůj byt přišli,velká většina proto že nepracovala a pak říkali já myslel že když máme malé děti tak nám byt vzít nemůžou

3 0
možnosti

No je to tak. Navíc 4 clenna rodina za státní = 12 000, tržní 8....kdo pronajímá pro peníze, má.jasno

0 0
možnosti

Tržní nájemné za osm asi nebude v Praze ... Ale jinak je samozřejmě jasné, komu majitel takový byt pronajme. Vámi uvedená podmínka je totiž dosti zbytečná, pro peníze ten byt pronajímá každý.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Belgie jako druhé Řecko. Zadlužení země rychle roste, řešení v nedohlednu

13. května 2024

Belgie se už dlouhé roky řadí mezi nejvíce zadlužené ekonomiky Evropské unie. Svůj dluh tato...

Do britských hospod dorazil americký zvyk, spropitné. Pivaři jsou zmatení

11. května 2024

Pro návštěvníky britských hospod bylo donedávna největší dilema zda si dají whisky, nebo pivo. A...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mallorkou se promenoval turista jen v plavkách, místní už toho mají dost

14. května 2024  14:48

Po měsících protestů na Baleárských ostrovech, včetně hladovek před hotely nebo vlny graffiti,...

Tušení smrti žene ruské miliardáře do vlasti. Řeší dědictví, bojí se znárodnění

10. května 2024

Premium Stárnoucí ruští miliardáři řeší zásadní problém: jak převést obří majetek na své dědice....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KOMENTÁŘ: Nad švarcsystémem už se smráká. Ale je to opravdu dobře?

8. května 2024

Premium Kontroloři dostali od letošního ledna do ruky nový nástroj k potírání nelegální práce. Je ale...

Brambory meziročně podražily skoro o polovinu. Klesá zájem o ty ve slupce

15. května 2024

Dozvuky pandemie i mrazy, které poškodily úrodu, mohou za vyšší ceny brambor, se kterými se v...

Přes klimatickou nouzi banky dál financují fosilní projekty, zjistil průzkum

15. května 2024

Od uzavření Pařížské dohody poskytly banky „fosilním hráčům“ v přepočtu téměř 161 bilionů korun....

Burger King chce mít v Česku více provozoven. Letos jich otevře deset

14. května 2024

Expanze amerického řetězce Burger King na českém trhu se přibrzdila v důsledku pandemie. Mezi lety...

PPF vykázala mimořádný zisk. Míří na Západ, z Air Bank chce mít jedničku

14. května 2024  8:32,  aktualizováno  17:11

Skupina PPF má za sebou jeden z nejlepších finančních výsledků ve své historii. Rok 2023 uzavřela s...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!