Samostatnou práci ocení nejvíc vysokoškoláci.

Samostatnou práci ocení nejvíc vysokoškoláci.

Nejdůležitější je jistá práce, kariéra tolik netáhne

  • 22
Jistota zaměstnání, zajímavá práce a vysoký příjem jsou pro Čechy nejdůležitějšími body pracovního života. Myslí si to devět lidí z deseti. Velká většina ekonomicky aktivních Čechů se zároveň domnívá, že nemá vysoký příjem a že nemůže pomýšlet na povýšení. Vyplývá to z průzkumu agentury CVVM.

Mít jisté zaměstnání je nejpodstatnější pro lidi ve věku od třiceti do čtyřiceti let.

Priority v práci se liší také podle dosaženého vzdělání. Zatímco pro lidi s maturitou je důležité, aby je práce bavila, pro lidi s vyšším vzděláním jsou podstatné faktory, které jim umožňují uplatnit nabyté vědomosti. Tedy samostatná práce a také kariéra.

Pro české obyvatelstvo jako celek je ale možnost kariérního postupu až na posledním místě. Jako důležitý bod ho označilo jen 65 procent dotázaných.

Muži vydělávají, ženy pomáhají
Rozdílné jsou také názory mužů a žen. Zatímco muži v zaměstnání přičítají větší důležitost vysokému příjmu, ženy spíš považují za podstatné pomáhat svou prací jiným lidem.

Téměř devadesát procent ekonomicky aktivních lidí má pocit, že je jejich práce pro společnost užitečná. Ale jen dvě třetiny lidí věří, že si ostatní jejich práce váží. 

Z průzkumu dále vyplynulo, že hodnocení aktuálního zaměstnání je závislé na tom, jak lidé hodnotí svou životní úroveň.

Ti, kteří ji označují za špatnou, hodnotí negativně své současné místo a vyhlídky v něm. Naopak lidé spokojení se svou životní úrovní svou současnou pozici ocení.

Co je pro vás v práci nejdůležitější?

celkem hlasů: 1724

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 sobota 21. července 2007. Anketa je uzavřena.

PRÁCE MĚ MUSÍ BAVIT
PRÁCE MĚ MUSÍ BAVIT 1006
VYSOKÝ PŘÍJEM
VYSOKÝ PŘÍJEM 526
DOBRÝ KOLEKTIV
DOBRÝ KOLEKTIV 108
JISTOTA ZAMĚSTNÁNÍ
JISTOTA ZAMĚSTNÁNÍ 84