Širokou nabídku sportovních potřeb za poměrně výhodné ceny najdou lidé například v síti obchodů Intersport s pobočkami v bavorském Hofu, Marktredwitzu nebo v Plavně. (Ilustrační snímek)

Širokou nabídku sportovních potřeb za poměrně výhodné ceny najdou lidé například v síti obchodů Intersport s pobočkami v bavorském Hofu, Marktredwitzu nebo v Plavně. (Ilustrační snímek) | foto: Martin Stolař, MAFRA

Koupit vybavení na zimu za hranicemi se vyplatí, zjišťují Češi

  • 78
Nižší ceny i vyšší kvalita přivádějí stále více vyznavačů zimních sportů do příhraničních obchodů v Německu. Kompletní vybavení pro celou rodinu může za hranicemi z rodinného rozpočtu ušetřit i tisíce korun.

Kvalitní lyže, snowboardy, helmy i značkové sportovní oblečení nakupují lidé z Karlovarského kraje čím dál tím častěji ve specializovaných obchodech v saském a bavorském příhraničí.

"Jsme vášniví lyžaři a máme dvě děti. Chceme jim dopřát jen to nejlepší, a tak jezdíme nejen lyže a snowboardy, ale i lyžařské oblečení zásadně nakupovat do Německa," doporučuje ze své zkušenosti Josef Pecina z Chebu.

Ceny zimního vybavení

a oblečení v Německu (v Kč)

Pánská snowoardová bunda - 2 530
Snowboard kalhoty - 2 276
Dámská snow. bunda - 2 023
Dámské snow. kalhoty - 1 264
Dětská snow. bunda - 1 516
Dámské lyže Tecno (set) - 5 818
Lyže Atomic (set) - 8 854
Lyže s vázáním 4K2 - 10 119
Lyže A.P.M. Rictor - 10 119
Snowboard Firefly - 4 553
Snowboard Salomon - 6 577
Helma Tecno - 1 770
Dětská helma Alpina - 1 517
Brýle Tecno - 758
Dětské brýle Alpina - 758
Rukavice Firefly - 1 010
Dětské rukavice - 758
Dětské rukavice Etirel - 505
Teplé spodní prádlo - 1 010
Podkolenky - 378
Dětské čepice - 126
Pánské přezkáče Head - 5 059
Pánské přezkáče Salomon - 4 047
Dámské přezkáče Tecno - 3 794
Dětské přezkáče Tecno - 1 517
Snowboardové boty Firefly - 2 258
Vázání snowboard Firefly - 1 770
Dámský protektor - 3 540
Dětský protektor - 1 517
Dětské brusle Exo Speed - 2 023

Ceny v korunách jsou přepočítané podle aktuálního kurzu 1 euro/25,30 Kč

Zdroj: Internetové stránky německých prodejců

V Bavorsku je podle něho i větší výběr a když s rodinou srovnávali ceny, tak nákup v Německu především při pořízení kompletní výbavy je vyšel o poznání levněji.

"Jezdíme většinou do Hofu. Nejen kvůli úspoře. Prodavači mi připadají mnohem ochotnější, a hlavně erudovanější," podělil se o své zkušenosti Josef Pecina.

Karl Heinz Dorfler prodává v obchodě Intersport Frank nedaleko centrálního náměstí v Hofu. Potvrzuje, že Češi k nim jezdí nakupovat výbavu na zimní sporty už řadu let.

"A velmi často se vracejí. Dobře vědí, že při větších nákupech nejen ušetří, ale dostanou i něco navíc. Například vázání k běžkám nebo elektrické vyhřívací vložky do lyžařských bot," zmínil další z možných výhod nákupu za hranicemi Dorfler.

Širokou nabídku sportovních potřeb za poměrně výhodné ceny najdou lidé například v síti obchodů Intersport s pobočkami v bavorském Hofu, Marktredwitzu nebo v Plavně.

Řada českých zákazníků se vrací i do Sport Ehnert v Marienbergu, kde se mohou domluvit česky.

Přestože lyžařská sezona ještě nezačala, dají se v německých sportovních obchodech najít už teď zajímavé slevy. Aktuálně třeba u lyžařských helem. Pokud zákazník při nákupu nové lyžařské helmy odevzdá tu starou, může získat slevu až 20 eur.

Na slevy se snaží nalákat zákazníky i obchody se sportovním zbožím v Čechách. Například řetězec Intersport nabízí v současné době na lyže slevu až 20 procent.