Diskuze

Chcete kolo? Počkáte si dva roky, říká šéf Authoru. Za nedostatkem jsou dva díly

Nedostatek cyklosoučástek od převodníků po brzdy stále přetrvává. I proto je čekací lhůta na nová kola až dvouletá. Značně také vyletěla cena za dopravu z Asie, kde se nejvíc kol vyrábí, vysvětluje v rozhovoru pro iDNES.cz Martin Havlena, zakladatel největší cyklistické značky na českém trhu Author.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Chcem kolo? Kúpim si ho okamžite v Decathlone.

0 0
možnosti
SM

Zrovna jse se to chystal napsat... Budou holt muset vymyslet nějaký jiný fígl, jak na lidi. A taky doufám, že jim to nevyjde ani na té Dolní Moravě s tou lávkou. Ta inzertní kanonáda byla hrozná, možná ještě horší, než samotná atrakce. A to je co říct.

0 0
možnosti
JK

Pokud to měl být PR článek, tak se tedy zásadně nepovedl. Už jsem si myslel, že Author neexistuje a teď vím, že je to fakt.

0 0
možnosti
RL

Trapný shit Author - snaží se manipulovat a vyvolat obavy, že kola nejsou. Opak je pravdou, kol je dost.

1 0
možnosti
MP

Za pětadvacet let v byznysu jsme nezažili, že by částka za kontejner, do kterého se vejde zhruba tři sta kol, vylétla ze tří tisíc na dvacet tisíc dolarů, což vyžene konečnou sumu za kus o dva a půl tisíce výš.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/martin-havlena-author-kolo-nedostatek-tchaj-wan.A220502_201612_ekonomika_imzv?zdroj=vybava_recombee

17.000 dolarů x 23 = 391000,- KČ. Děleno 300ks kol = 1303,- na jedno kolo. Tak proč píše o nutném zvýšení ceny o 2500? 1200 přirážka jen na dopravě je slušné, no... :)

1 0
možnosti
JU

J94a15n 74U25l50r26y57c40h

5. 5. 2022 14:01

Jasně, pokud někdo chce kolo na zakázku nebo něco speciálního, tak si počká, ale naprostá většina lidí koupí běžné kolo bez problému. My včera kupovali 27,5" kolo pro syna a rozhodně bylo z čeho vybírat.

1 0
možnosti
KL

Napíšu vám k tomu jediné, koukal jsem na kolo co bych si chtěl pořídit. Stav v obchodech v mnou požadované velikosti a konfiguraci je 0. Nejdříve za 2 měsíce o objednání a to si ještě nemůžu vybrat barvu - běžně jsou k dispozici 3 barevná schémata. A to si vybírám lepší střední třídu, žádný speciálně vybavený stroj.

0 0
možnosti
MV

Za dva roky kolo nechci a je to blbost kola jsou

2 0
možnosti
JK

V pondělí jsem kupoval kolo u Specialized. Obchod plný a když jsem se ptal, jak na tom jsou, tak letos problém není. Takže jak pán říká, globální firmy jsou válcovány "lokálními", ale ve skutečnosti se na ty malé dostane od dodavatelů až v poslední řadě. Jinak Author jsem kdysi měl a bylo to fajn kolo.

0 0
možnosti
OV

Správně měl být titulek: Chcete kolo Author? Počkáte si dva roky.

I ten jejich web je koukám tak 10 let pozadu. Není tam ani žádný filtr, nechápu jak si tam může někdo něco koupit.

2 0
možnosti
VH

To jsou zase blbosti, nedavno jsem si kupoval nove kolo pry ze nejsou. Rozpocet 40-60 tis. Jen google my nasel cca 15 kol v rozpeti dalsi primo na eshopech co nejsou ma google vse skladem. V nedeli objednal v utery prislo. Stejny jako s autama jaky blbosti si lidi musi asi prat nebo jim prodejce v uti ze cekaji kdyz aut je vsude dost minimalne v shouroomech v Královéhradeckém kraji. Lidi zblbli nevi co by uz a jen breci

1 0
možnosti