Kurýři a jejich zkušenosti s postupně se rozvíjejícím zaměstnáním. Jeho náplň přiblížili tři zaměstnanci spedičních nebo rozvážkových firem. | foto: Shutterstock

Nesnadný život kurýrů. Bojují s počasím a stresem, zato i zhubnou

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Ulice jich brázdí tisíce, někteří sedí v autech, jiní za řídítky kol nebo motorek. Jak se vyrovnávají s počasím, časovým stresem i netradičními požadavky zákazníků, se redakce iDNES.cz ptala tří kurýrů logistických nebo rozvážkových firem.

Dvaatřicetiletý Čestmír pracoval původně jako fakturant. Během pandemie však musel zůstal doma a ocitl se bez příjmu. „Po pár týdnech jsem dal ve firmě výpověď a začal jezdit jako kurýr, tehdy ještě u Dáme jídlo,“ popisuje muž rozvážející nyní pátým rokem objednávky jídla pro společnost Foodora. Ta má v současnosti v databázi zhruba osm tisíc kurýrů.

Pokud jídlo nemám komu předat, volám na podporu a s jejich pomocí problém řešíme. Minulý týden jsem takto musel nechat jídlo před vchodem a odjet.

Faustín Píšakurýr

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se