Vratislav Kulhánek on-line

Vratislav Kulhánek on-line - Čtenářům iDNES odpovídal 6. srpna 2002 předseda představenstva Škody Auto Vratislav Kulhánek. | foto: Luboš Kratochvíl, iDNES.cz

Kulhánek: Nová octavia bude za dva roky

  • 51
Téměř dvě hodiny odpovídal na otázky čtenářů iDNES předseda představenstva Škody Auto Vratislav Kulhánek. Prozradil, že nové modely nahrazující současné octavie přijdou na trh ve druhém čtvrtletí 2004. Další otázky se točily kolem silné koruny, kvality a ceny vozů i automobilového sportu.

Kulhánek odmítl, že by obchodníci Škody Auto měli příliš vysoké marže a automobilka se potýkala s nízkou produktivitou práce. Trvá také na názoru, že současné silná koruna se v delším časové horizontu negativně odrazí na stavu ekonomiky.

Šéf škodovky rovněž uvedl, že firma jedná o možnostech prodeje v Austrálii. "Škoda předpokládá v průběhu roku 2003 zahájit prodej vozů v Austráli. V současné době se prověřují technické podmínky."

Vratislav Kulhánek byl v posledních letech několikrát zvolen manažerem roku, škodovka pod jeho vedením pravidelně vévodí žebříčku nejvýznamnějších i nejobdivovanějších firem.

Jeho blízcí oceňují jeho pracovitost a schopnost se rychle rozhodovat. Na druhé straně mu trochu vyčítají to, že občas rychleji jedná a mluví, než přemýšlí. To prý platí i za volantem soutěžních aut, do kterých s chutí ve volném čase usedá. - Více se dočtete v PROFILU Vratislava Kulhánka.

Všechny odpovědi V. Kulhánka najdete ZDE

Narodil v roce 1943 v Plzni a do čela škodovky nastoupil po tragicky zesnulém Ludvíku Kalmovi v dubnu 1997. Před tím absolvent Vysoké školy ekonomické působil v českobudějovickém Motoru Jikov a u firmy Robert Bosch.