Kolik vás stála nebo bude asi stát vaše svatba?

- Královi : Brali jsme se v roce 1945, byla to skromná válečná svatba. I přesto nás stála asi 2000 korun a to bylo tehdy dost peněz. Platili ji rodiče. Šaty mi šily kamarádky, kupovala jsem jen látku. Manžel si je půjčil. Pamatuji se i na svatební dary - dneska je to už nepochopitelné, ale dostali jsme třeba mouku nebo cukr.
Sobotkovi

Vdávala jsem se před šestnácti lety - svatbu platili moji rodiče. Moc lidí se hostiny nezúčastnilo, myslím, že se všechno včetně prstýnků pořídilo do sedmi tisíc korun. Nemám ráda okázalost, myslím, že je lepší peníze šetřit na jiné věci a mít svatbu jen malou.

Lucie Jersáková

Svatbu zatím neplánuji, takže ani moc nevím, kolik tak dneska stojí. To, na kolik celkem přijde, určitě záleží na domluvě obou partnerů. Myslím, že je rozumnou cestou malý svatební obřad a pak větší oslava s přáteli někde mimo na chalupě nebo v bytě.

Martin Patera:

Svatbu zatím nechystám a ani nemám představu, na kolik mě přijde. Než se budu ženit, rád bych dokončil školu. Taky se mi líbí názor - svatbu můžeš mít i několikrát, promoci asi jen jednou.


Témata: Cukr, chalupa, Svatba