Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Vulgárně nadávají seniorům, napadají inspektory. Pokutám se prodejci smějí

Klamání starých lidí na předváděcích akcích nebere konce. Prodejci je často připraví o celoživotní úspory a v protizákonných praktikách pokračují navzdory obřím sankcím. Inspektoři pronikli letos jen v Libereckém kraji na tři předváděcí akce a na všech narazili na porušování zákona.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

K20a38r25e69l 65D70r85d55a

30. 4. 2013 9:09

Trvalo mi roky, než jsem přišel na to, že dobrý dort v cukrárně stojí 50-100 Kč a vyplatí se takovou částku za něj dát. Před tím jsem měl představu zákusku za 8-10 Kč, maximálně 12,50 Kč a pak jsem nadával, jak je plný umělých tuků a podivných nechutných pachutí a s dojetím vzpomínal na láci a kvalitu potravin dostupných za bolševika.

  Zjišťuji, že důchodci v mém okolí se potýkají s tím samým. Pokud by si měli dát dortíček za 100 Kč, tak jim pořádně zhořkne. (Upozorňuji, že mám právě na mysli také důchodce, co k nám jezdí z Německa na návštěvu. Ti jsou šetrnější než Češi.)

  Doporučuji občas vzít své seniory do McD, KFC, Hájka... a slušné restaurace a ukázat jim běžné průměrné ceny a normální objednávku. Pomáhá to. Nevím jak vy, ale pokud poprvé vstoupíte do McD, tak si tam neobjednáte. Půlka informací je někde zašitá pod pultem. Občas vidím seniora, který je při objednávce úplně bezradný. A reklamní kecy obsluhy "dáte si k tomu tohle a tamto" jsou v takové situaci o ničem. ;-)

  Problém je, pokud sama rodina s IQ konve umí vzít své seniory jen na akce do hypermarketu a do místního bufetu na sekanou za 20 Kč. ;-D

0 0
možnosti
JP

všechno co se děje seniorům při těchto akcích se děje proto, že si téměř každý člověk v každém věku myslí : " ..to se mi nemůže stát ..."... no a pak naletí.

Opatrnost a skromnost našich dědečků a babiček poválečné generaci chybí, nic víc. Nesoudím nikoho, protože vím, že honba za slevami na internetu, v Lídlu, Kauflandu etc.. je vlastně totéž, jen s tím rozdílem, že prodejci nepoužívají nátlak.

1 0
možnosti
TS

no, ja bych to videl jako nestovice. Ze naleti jednou, to podle me problem neni. A stejne jako u nestovic plati, cim pozdeji tim hur.

0 0
možnosti
KD

K53a71r56e26l 76D40r56d73a

30. 4. 2013 7:58

Senioři jsou v Česku zazobanou elitou. (Pak, že se mají špatně.) Proto akce, které se snaží na snadno dostupné finance dostat. Čím více se mladší generace propadá do dluhů, tím bude obírání seniorů zajímavější.

  Uvažoval jsem výlety pro seniory, prohledal jsem cestovky. On takový normální výlet se vstupným, občerstvením či zábavným večerem vyjde na 1000-1500,- Kč. Senioři na to zpravidla mají, jen jim přijde nekřesťanské vyhodit za zábavu takové peníze. 

  Nabízí se charita. Každý může s prezentací napochodovat před sponzory, třeba před Lucku Bílou, žádat sponzorské dary, občerstvení či vystoupení zdarma apod. a takovou nevýdělečnou akci, jako je "odpoledne pro seniory" zorganizovat. Abyste přemluvili pár sponzorů, budete si jen muset pozvat nějakého toho prodejce k proškolení přesvědčovacích schopností a nakonec zjistíte, že děláte charitu pro boháče, kteří "koukají na vás ušetřit".

  Při tom hledání dostupných akcí pro seniory jsem vzápětí také narazil na prodejní akce ukrývající se třeba za 3 denním zájezdem do Vídně za výhodnou cenu. Luxusní ubytování, procházka Vídní a oběd při setkání se sponzory výletu... ;-D

  Tak ještě doporučuji SOS, kde jsou aktuální "finty na seniory". Ze zákona máte právo smlouvu uzavřenou mimo provozovnu vypovědět do 14 dnů. Takže se prodejci snaží uzavírat smlouvy, které tvrdí, že byly uzavřeny v domácnosti seniora. Opatření se nevztahuje na služby. Takže pozvete seniory do VIP klubu a od toho okamžiku čerpají výhodné služby, které nemohou již vypovědět atd.

  Nejde jen o seniory. Na takové finty v klidu naletí kdokoliv. Stačí si projít internet a všechny ty lapače naivků, co honí výhodné nákupy přes internet. Jsou zaměřeny na kohokoliv bez rozdílu věku. http://www.asociace-sos.cz/predvadeci-akce-a-podomni-prodej/

0 0
možnosti
KD

K72a98r73e21l 98D48r13d10a

30. 4. 2013 8:33

Info pro úplnost. SOS pracovalo na základě státní dotace. Když se popraly dvě party "prodejců" sdružení o státní peníze, dostalo se sdružení do insolvence a ukončilo v dluzích činnost. Majetek a aktivity SOS skoupilo sdružení kolem časopisu dTEST (spoluautor této kampaně proti prodejcům). Původní sdružení se přejmenovalo na SOSA a pokračuje v činnosti. Copak to jen připomíná? ;-D

0 0
možnosti
KD

K76a25r10e44l 31D61r92d85a

30. 4. 2013 7:26

Neuniklo kapku autorům, že výraz "šmejdi" je vulgární nadávka?

0 0
možnosti
AJ

A91l87e85š 11J48í59l52e89k

30. 4. 2013 8:00

Nebo možná cenzorovi ;-D Jinak si myslím, že je to naprosto trefné označení těch "prodejců" R^

0 0
možnosti
JN

Kamarad me povidal, ze minuly tyden jel jeho deda na nejakou akci pry predvadecku a jemu to nedalo , tak jel za nima s d alsima trema frajerama autem. Uzavrena spolecnost pry a darky. Rikal deda dlouho nevychazel, tak se tam do te hospody sel sel podivat a pry frajer u vchodu , ze je to soukroma akce. No tak na nej nastoupili tri a sli se tam podivat a kravataci do starych lidi sili svoje omacky a sliby. Dedu vzal domu a ten frajer v kravate co si to pry dovoluje, ze mu bere klienta. Holt dve rany a u stolu a dalsi u dveri a kravataci byli v klidu , dedu si kamarad odvezl a klid. Jinak to asi nejde a po dobrem taky ne.

1 2
možnosti
JM

Snadná manipulovatelnost starých lidí a špatná vymahatelnost práva jsou jistě skutečnosti, které nejdou změnit v naší zemi ze dne na den. Ale najít pro důchodce na úrovni menších i větších územních celků uplatnění, možnost aktivit, překonání osamělosti by neměl být tak velký a drahý problém. Když odhlédnu od fukce rodinné sounáležitosti, která by měla být samozřejmá, tak i společnostv ( nejen stát) by mohla přispět. Za oněch časů, kdy ještě fungovaly různé spolky a organizace, nebyl problém najmout autobus, vyvézt 40 důchodců na Karlštejn, do Prahy na operetu, na Zem živitelku, prostě někam....Babičky se naodulovaly a cestu proplkaly, dědové si dali pívo, domů se vrátili všichni zaprášení a spokojení, v autobuse si zazpívali nezmokli jsme už jsme tu... a bylo....a teď by to nešlo??? Náklady?? cca 250 na osobu, místní pan podnikatel přispěje, něco dá obec a koruna od koruny pojde. Tak proč ne

4 0
možnosti
MM

M91i78l70a34n 87M53a54c35h

29. 4. 2013 22:11

Ono to i leckde funguje, ale to víte oběd zdarma a "výhru" v loterii jim tam nenabídnou. A to je pro některé lákadlo kterému nedokáží odolat. Že je ta výhra výjde tak draho, že mohli jet na měsíc do Chorvatska s plnou penzí jim dojde pozdě a stejně příště jedou znova. Považuji toto "podnikání" za nevětší hyenysmus současnosti a cením si všech co proti tomu něco dělaj. Je to možná momentálně větší problém než důchody samotné ale ne tak politicky zajímavý. Důchodce pak nemá na nájem, léky jídlo. A stát a policie se na to dlouho nečinně dívali. Snad teď se něco málo začlo dělat.

1 0
možnosti
JV

je sice pěkný, že se někdo rozhodl ukázat praktiky kapitalismu, ale pořád je to jenom takový to poukazování na "deformace" systému. prvotní problém je samozřejmě systém sám.

1 6
možnosti
JM

Milý jmenovče, taky bych chtěl vypadat jako James Dean ( nebo se tak aspoň cítit). Ale k mé reakci: s tíhle nemají - ismy nic společného, záleží na lidech, ne na zřízení. Tzn, že zloděj bude zlodějem a podvodníkem v každém režimu. Základní je výchova v rodině a v nejbližším okolí, to z tebe udělá buď lumpa, nebo slušného člověka. To, že jsi se narodil do ranného kapitalismu z tebe přece spratka neudělalo....

5 0
možnosti
MK

A že tam ti důchodci taky nevezmou sebou někoho nesvéprávného. Mohl by si "koupit" hrnců a vysavačů kolik chce. A ty prodejce by to za chvíli přestalo bavit.

2 0
možnosti
MD

To je dobrý nápad.

2 0
možnosti
RM

ono to není jenom o osamění, ignoraci ze strany potomků, státu, špatný legislativy. ale taky je to o hlouposti a lakotě. zkuste přesvědčit důchodce, třeba že špekáček za 100/kg od řezníka je ve výsledku levnější než buřt za 50/kg z řetězce. to je nemožný. slova >levnější a sleva< jsou asi vypínače racionálního myšlení. a hlouposti potomků, minimálně proto, že budou mín dědit, jestli vůbec něco. ostatně si myslím, že to je jen obrázek celé společnosti.

0 2
možnosti
  • Nejčtenější

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

25. dubna 2024  11:25

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu....

Číst iDNES.cz se vyplatí. Megahra o statisíce korun pro věrné čtenáře vrcholí

15. března 2024  15:02,  aktualizováno  24.4 9:32

Na portálu iDNES.cz vrcholí Megahra o peníze. Do pondělí 29. dubna může každý čtenář s registrací...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nová vábnička pro miliardáře: ponorná superjachta jako pevnost plná luxusu

23. dubna 2024  20:16

Rakouská firma vyvíjí hračku pro super bohaté zájemce o cestování, bezpečnost a luxus. Je to 165...

Německá atomová kauza pokračuje. Opozice hledá viníky za odklon země od jádra

26. dubna 2024

Německem v posledních dnech hýbe kauza zveřejněných dokumentů německého měsíčníku Cicero týkající...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Boom prodejů kol opadl. Prodejci mají plné sklady, zákazníci čekají na slevy

28. dubna 2024

Trh s jízdními koly a cyklovybavením se v Česku propadl o třetinu. Může za to ochlazení covidového...

Od ropy k technologiím. Saúdská Arábie přezbrojuje na umělou inteligenci

1. května 2024

Ve vývoji umělé inteligence hrají klíčovou roli dva faktory - peníze a energie. Obojího má Saúdská...

Pražské letiště změnilo platby za parkování, zdarma je nově jen 10 minut

1. května 2024  9:02

Mezinárodní Letiště Václava Havla v pražské Ruzyni od května změnilo systém parkování. Doba na...

Auto by se mohlo stát stabilizačním prvkem soustavy. Místo baterie, říká Daniel Ševčík

1. května 2024  5:36

Dodává SW pro řízení dobíjecí infrastruktury do Norska, Švédska, Itálie a dobíjecí stanice...

Češi si na důchod šetří na „spořáku“, o možnostech investic nemají dostatek informací

1. května 2024,  aktualizováno  11:36

Advertorial Sedm z deseti Čechů tuší, že jim výše jejich budoucího starobního důchodu nebude stačit na pokrytí...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!