Diskuze

Skleněný obal už se nepovažuje za luxus, říká šéf skláren Holán

Roste počet nápojů a potravin balených do skla a také jejich spotřeba, takže skláři nestíhají vyrábět. Na levné výrobky chtějí zákazníci sklo odlehčené, na ty dražší zase co nejoriginálnější lahev s plastickým vzorem, říká šéf skláren Jaroslav Holán.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Vyrábí se zlomek co dříve, kdy bylo vše ve skleněném obale. A ani tehdy se skleněný vratný obal nepovažoval za nějaký luxus. Luxus z něho udělala naše chudoba a hloupost, kdy jsme se vzhlédli v nevratném plastovém obale. Moderní technologie dovede udělat výborný skleněný obal, který váží jen o něco více než ten plast, ale životní prostředí netrpí, nejen živočichové, ale ani my lidé pak nepolikáme plastové odpadky v tekutinách či obecně v jídle, ane nedýcháme vzduch s mikročástičemi plastu.

0 0
možnosti
RK

A když je psáno o Coca-Cole, je pravda, že pokud se prodávala ve skleněných lahvích, byla chutnější. To samé Kofola a jiné nápoje. Nechci zde dělat reklamu na uvedené výrobky, je to jenom čistě můj osobní názor

0 0
možnosti
PP

P79e36t92r 95P61l90o67t

29. 6. 2019 17:47

Navrat zlatych casu Jakuba Cirkla. Tak urcite.:-)

0 0
možnosti
JJ

Super, vracíme se do doby komunismu, kdy bylo ve skle všecho.

Jen u mléka jste si mohli vybrat levnější variantu v plastovém sáčku, který byl poloprázdný než naše babičky došly s nákupem v síťovce z obchodu domů.

Tehdy byly ve skle dokonce i jogurty.

Plastové obaly jsou toxické a rakovinotvorné.

Sklo je superčistý recyklovatelný obal.

5 2
možnosti
HK

Jogurty jsou dnes ve skle také.

2 0
možnosti
AS

Když držím skleněnou láhev, tak mám lepší pocit než u plastové, sklo je mně bližší, má pravdu, basu piva hodím do auta a plastovým obalům se vyhýbám :-)

6 0
možnosti