Ministr financí Eduard Janota.

Ministr financí Eduard Janota. | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Janota míří do dozorčí rady ČEZ

  • 31
Bývalý ministr financí Eduard Janota míří do dozorčí rady polostátní firmy ČEZ. Kontrolní orgán musí přijmout tři nové členy včetně předsedy, ale Janota dozorčí radě nebude šéfovat. Neví také, jakou odměnu bude v dozorčí radě dostávat.

"Podklady pro odměňování ve státních firmách jsem přenechal svému nástupci ministru Kalouskovi v rozpracované fázi," sdělil na dotaz MF DNES.

Nový systém odměňování pro členy dozorčích rad, představenstev a managementu vypracoval letos Vratislav Kulhánek na zakázku ministerstva financí.

Janotova účast v dozorčí radě nebude zřejmě jeho hlavní aktivitou. "Budu se živit privátně, to dodržím a tohle s tím nesouvisí," dodal Janota.

Už se také ví, že bude jedním z poradců ministra financí Miroslava Kalouska. Ten už si do svého týmu vybral exministry Jana Klaka a Ivana Kočárníka, slovenského exministra zdravotnictví Rudolfa Zajace a místostarostu Uherského Hradiště Evžena Uhera.

Stát potřebuje doplnit ještě další členy do orgánu, který kontroluje činnost představenstva ČEZ. 8. července rezignoval šéf DR Martin Kocourek, který usedl do křesla ministra průmyslu a obchodu. Další místo se uvolnilo po ministru zemědělství Ivanu Fuksovi. Dozorčí rada se kvůli personálním změnám sejde 12. srpna.

Měl by Eduard Janota zůstat na ministerstvu financí?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 čtvrtek 5. srpna 2010. Anketa je uzavřena.

Ano, byl by přínosem
Ano, byl by přínosem 3225
Ne, jistě ho někdo nahradí
Ne, jistě ho někdo nahradí 809
,