Diskuze

Medy opět propadly. Polovina kontrolovaných vzorků byla ředěná

Jiná sklenička, stejný příběh. V českých obchodech jsou stále falšované medy. Kontroloři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce našli vážné nedostatky u poloviny z 25 odebraných vzorků. Medy se nejčastěji šidily přidáním sirupů a jiných cukrů. Bez jednoho vzorku všechny falšované medy pocházely ze směsi medů ze zemí EU a mimo EU.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Řešením bude zavedení farmářských tržnic, kde si pěstitelé a chovatelé nedovolí tak podvádět zákazníky. A když ano, nikdo jejich zboží kupovat nebude.

1 0
možnosti

Tak chovatelé rozhodně nejsou tou hlavní skupinou, která šidí. Problém je v tom, že řetězce dostávají v poměru k tržbám směšné pokutu. Pro přirovnání je to stejné, jako když by prodejna s měsíční tržbou 60 000,- korun dostala pokutu 50,- korun. To se tomu také bude majitel prodejny smát, protože na takto falšovaném medu vydělá za ten měsíc mnohem více. SZPI by měla dostat odvahu a nasadit řetězcům pořádné pokuty. No a zákazník se musí zamyslet, jestli při letošním nedostatku medu, je možné za tu cenu koupit pravý a kvalitní med;-)

4 0
možnosti

jen blázen může očekávat v super a hypermarketech a podobných řetězcích kvalitu čehokoliv,  je to jen  a pouze o ceně, a pak lidi nadávají na polské potraviny )mimochodem v polsku pohodové ) na med, na uzeniny ..........  Rv

5 0
možnosti

spíš mě fascinuje, jak si jsou lidi schopní koupit na podzim COSI TEKUTÉHO s nápisem "květový med" 8-o 

asi jakou si kupovat tekuté máslo a věřit, že je v něm 82% mléčného tuku 

Když vytočíme květový med, tak do měsíce začíná tuhnout, v létě už je tuhý úplně. kdo chce řídký, roztopí si v lázni... nebo holt něčím naředí...

4 0
možnosti

Tak tohle jsem fakt nevěděla, díky za info:-)R^

1 0
možnosti

J31a32n 22H59o70r46k83ý

29. 8. 2013 21:32

Fascinuje mě formulace "Směs medů ze zemí EU a mimo EU". Jsem rád, že žádný med tedy zřejmě nepochází z Venuše...

0 0
možnosti

J93a64n 58H64o83r45k57ý

29. 8. 2013 21:38

Hm, chyba v úvaze. Venuše je také mimo EU.

3 0
možnosti

Stačí kupovat med místo v super hyper u včelařů na vsi. Bydlím na venkově a není tu problém v několika obchodech sehnat med od včelařů místo těch náhražek v marketech.

8 1
možnosti

Šel bych metodou 3 x a dost.

3 x dodáš na trh šmejd a přijdeš o možnost s tímto zbožím jakkoli nakládat.

10 0
možnosti

JSG má problémy od té doby co vstoupila na trh.

0 0
možnosti

J42i22r61k28a 50N44o46v39á68k

29. 8. 2013 15:07

Navíc medy se zemí mimo EU představují pro středoevropany velké zdravotní riziko. Medy obsahují mimo jiné i spory hub a plísní z místa sběru (např. Střední Evropa, Střední a Jižní Amerika nebo Východní Asie). My jako obyvatelé ČR máme vypěstovanou imunitu proti místním sporám hub a plísní. Ale proti cizozemským nemáme přirozenou imunitu, protože tyto se zde nevyskytují a tudíž se postupem generací imunita proti těmto nemohla vyvinout. Co z toho plyne? Že konzumací tohoto medu "z mimo zemí EU" máme velkou šanci získat minimálně nějakou alergii až plísňové onemocnění trávicího traktu, což je v podstatě rakovina.

2 1
možnosti

Geniální myšlenka s tou rakovinou.

1 0
možnosti

M55a79r91e32k 35L71a49z16o18r

29. 8. 2013 14:41

Ono, když je ve společnosti JSG MED a.s. jediný majitel Straka, v dozorčí radě sedí Straková a za společnost jedná jiná Straková, tak pak se nedivte, že nekupujete med, ale cukrovou vodu ... :-/

1 0
možnosti

Nějaký závistivý soused ze Staňkova ? ;-)

3 2
možnosti

Nechapu, proc cesti vcelari nevytvori nejakou distribucni organizaci a nedomluvi se s retezci. Ziju hodne ve Svedsku a tady to tak funguje. V kazdem supermarketu jsou dva druhy lokalnich medu. To bych ale po nasich vcelarich chtel moc. Pro ne je jednodussi rict: najdete si sveho vcelare. To bych si potom mohl taky najit sveho mlikare, reznika pekare, zelinare...  Pak bych ale pri nakupu jidla stravil cely den, na to fakt nemam cas.

10 1
možnosti

Známý a dobrý včelař SNADNO prodá celou svoji produkci. Nezbude mi nic, co by mohl dodávat do nějakého "včelařského řetězce".

13 0
možnosti

Největší zhovadilost co jsem viděla je tzv. " Med na pečení". 40,- Kč za kilo a zákazník si medí, jak dobře nakoupil.

1 0
možnosti

Tak to jsem ještě neviděl, ale ony všechny podobné věci s přizviskem na pečení, na vaření jsou nesmysly, ale hospodyňky si asi myslí, že když se z toho jenom vaří tak to může být druhořadé.

4 0
možnosti