Diskuze

Konec švédských stolů a dekorací. České hotely se chystají na otevření

V pondělí 25. května se uvolní další protiepidemická omezení. Kromě restaurací, koupališť, wellness center či prvních stupňů základních škol se znovu otevřou i hotely a jiná ubytovací zařízení. Budou však muset dodržovat přísná hygienická opatření a změní se i práce personálu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

mala statistika pro zelenace jeste mokre za usima, kteri se utesuji vyssim prumernym vekem obeti Covidu.

V australskem state NSW meli prozatim pres 3000 nakazenych.

Kolem 1650 z nich je pod 50 let veku. Tech nad 50 let je 1400.

0 3
možnosti
MM

nejnakazenejsi vekova skupina? 20-29 let.

V porovnani, tech mezi sedmdesatniky je polovina poctu dvacatniku.

0 0
možnosti
MM

ve svetove cestovatelske komunite jsou dve skupiny, ktere jsou v hotelich, na lodich a vsude u samoobsluznych bufetu postrachem svych kolegu. Nenazrane kobylky.

V jedne jsou Americani. Hlucni, narocni na obsluhu a netrpelivi. Ocekavaji aby se vsecho stalo okamzite, jen co lusknou prsty. Snedi neskutecne mnozstvi jidla, podle zvyku ze svych AYCE v USA a mnozi z nich jsou proto obezni.

K nim se v narocnosti na obsluhu radi bohate arabske rodiny a jejich rozmazlene deticky. Nalozi si na talire velka mnozstvi jidel, ale pak se v tom cimraji, rozhazuji po stole a sni relativne malo. Zanechavaji po sobe neskutecny svincik. K obsluhujicimu personalu se chvaji jako k otrokum.

Do druhe skupiny patri mnozi cestujici Rusove. Jsou hlucni podobne jako Americane, spolecensky nevycvalani, chlastaji a vyzaduji svuj podil pozornosti, ale jsou trpelivejsi.

Podobne jako Americani si nakladaji vrchovate talire a chodi nekolikrat pro pridavky, ale jedi mene, vic toho roztahnou po stole a jsou to oni, kdo si od snidane nosi krabice nebo tasky jidel se zasobami na cely den. Jejich duvody jsou jine. Mnozi z nich jeste nejsou zvykli na bohatost vyberu jidel a "davaji si do nosu" kdykoliv maji prilezitost jinde. Druhy duvod u nich je obava, ze by mohli skoncit ve schodku a nevyuzit plne co si zaplatili, kdyby jedli mene.

U nekterych se s tim kombinuje osobni hamiznost a skotactvi "kdyz jsem si zaplatil polopenzi, tak proc muset platit za obed a svaciny, kdyz u snidane jsou tacy sunky, salamu, syru, rybicek, vajec, zakusku atd atd. Do tehle skupiny patri urcite typy ceskych turistu.

Podobne sceny vrcholne nalozenych taliru se vyskytuji u bufetovych veceri.

Jeste horsi u AI, kde se tihle turiste snazi vymacknout posledni kapicku alkoholu, jen aby nahodou nebyli skodni.

Neni divu, ze je strasne hrozi predstava zruseni bufetovych jidel a davaji dojem, ze jezdi na dovolenou hlavne za jidlem!;-D

0 0
možnosti

"Host dostane talíř s vybranými malými porcemi a bude moct ochutnávat,”

A co když se bude chtít najíst?

2 1
možnosti
MM

host si muze dojit pro pridavek

0 0
možnosti
MP

Na YT koluje video, ve kterém je názorně předvedeno pomoci fluorescenční pasty a tzv. černého světla, jak rychle se rozšíří nákaza u snídaňové bufetu, pokud je zde 10 účastníků a pouze jeden nakažený.

Po snídani mají všichni pomyslnou "coronu" prakticky všude, ve vlasech, na nosech, uších, rukou a ústech.

2 0
možnosti
PK

To je podobná vystrašenka jako ten chvost kapének za běžcem nebo cyklistou.

3 2
možnosti

P11e37t11r 12Š45k92o34d34a

21. 5. 2020 11:50

Parkování a odnášení zavazadel je asi to poslední, co by mělo hosty trápit, to snad každý zvládne sám. Vyřešit by měli hlavně ty bufety, protože tam ta opatření nejsou dlouhodobě únosná.

2 0
možnosti
Foto

P15a17v51e43l 89B21r24u27s

21. 5. 2020 10:41

na termín švédský stůl jsem alergický. stejnějako na termíny kontroverzní politik nebo kontroverzní podnikatel. je to prostě bufet, nechápu, kde se v ranných dobách termín švédský stůl narodil a že se vůbec tak zakořenil. nikde jinde ve světě toto neexistuje

0 3
možnosti
JH

no tak se prostě u nás takhle ujalo, no. Všichni Češi vědí, vo čom je řeč. Je to stejná kravina jako španělský ptáček, ale snad se neboří svět, že má něco svoje obecné přijaté označení.

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
12 3
možnosti
Foto

P69a27v63e63l 32B46r20u54s

21. 5. 2020 10:48

rozumný názor

1 1
možnosti
LH

A jako kompenzaci za absenci švédského stolu nabídnou alespoň švédskou trojku? S rouškou, pochopitelně :)

3 0
možnosti
MM

Ocekaval jsem ze se tady nekteri diskuteri zacnou rozcilovat nad zrusenim bufetu a predvidatelne - nekteri zachazeji tak daleko, ze to hnevive nazyvaji buzeraci.

Podle nekterych reakci se zda, ze jisty druh Cechu jezdi na dovolenou v prvni rade -lidove receno- "zrat a chlastat" , aby si radne vyuzili sveho All inclusive a nedej Boze neprodelali.

Jejich reakce dokazuji, ze neumi premyslet o duvodech, nechapou a sobecky mysli jenom na svoje zaludky.

1 9
možnosti
JP

tak moment ... ono je na sobectvi neco spatneho ?

2 2
možnosti

J44a53n 58Č60e29r97n26ý

21. 5. 2020 10:10

Hotely bez švédskejch stolů? Jděte někam už s tou buzerací!

4 4
možnosti
MM

Dalsi neinformovany.RvRvRv A "nenajedeny".

Precti si doleji, co jsme napsal Stankovi.

0 4
možnosti