Diskuze

Firmám klesnou daně, ale pomalu

Podnikat v Česku se ziskem má být výhodnější než dosud. Navrhovaná daňová reforma počítá s postupným snížením daní ze zisku až na 19 % a zrušením daně z dividend. Firmám se však pravděpodobně zvýší daňový základ, a to i tím, že se prodlouží některé odpisy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ach jo (bls1)

5. 4. 2007 7:08
Pro montovny dobré

Další snižování daní firmám je podle mne pitomost. To přináší efekt když jsou v okolních zemích daně vyšší, ale v našem zájmu jsou jednotné daně v EU a blokování firem z daňových rájů. Klíčovým nástrojem pro rozvoj ekonomiky jsou odpisy.

0 0
možnosti

Martin

5. 4. 2007 8:18
Re: Pro montovny dobré

Jednotné daně v EU nejsou dobrý nápad. Jak je duležitá konkurence mezi firmami, je duležitá i konkurence v daních. A firmy do daňových ráju odcházejí právě z po vysoké daňové zatížení.

0 0
možnosti
JE

Jiřik

5. 4. 2007 6:18
Konečně

Vláda pochopila, že socany nastartované snižování DPPO je přínosné.

Jenomže zatímco socani ji snížili z 35% na 24% (tzn. o 11 pb), Topolánkovci se snaží o umaštěných 6 pb ;-)

Mimochodem, pamatuji si dobře, že někdy v říjnu 2005 se ODS svými obstrukcemi vůči vládnímu návrhu na snížení daní dostala do úplné politické izolace a v okamžiku, kdy jí hrozilo, že bude jako jediná (navíc z těžko pochopitelných důvodů) proti, změnila názor a hlasovala pod tímto tlakem nakonec pro socanskolidovecký vládní návrh? ;-)

0 0
možnosti